Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Çayırova, Darıca, Dilovası ve Gebze muhtarlarıyla bir araya geldi.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Muhtarım, Kentin İhyasında Bende Varım Projesi” kapsamında Çayırova, Darıca, Dilovası ve Gebze muhtarlarıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Yapılan toplantıya Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmaoğlu, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık ve muhtarlar katıldı.
Toplantıda konuşan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, “Sizler ve bizler seçilmiş insanlarız. Hizmet için bu görevlere geldik ve verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz. Sorunları ve eksiklikleri beraber çözümleyeceğiz” dedi.
Hızlı gelişen bir kent olduklarını ve bununla birlikte her geçen gün ilçelerimizin de geliştiğini kaydeden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Kentimizin nüfusu yılda elli bin artmaktadır. Çevresiyle her geçen güzelleşen kentimizin gelecekte ki en büyük sorunu ulaşımdır. İşte biz bur da tüm çalışmalarımızı ve hizmetlerimizi ulaşım noktasında birleştiriyor ve ağırlık veriyoruz. Bakınız insanımız zenginleştikçe araç sayılarında artış yaşanmaktadır. Caddelerimizde genişletebileceğimiz alanlar da bellidir. Türkiye’de büyüme devam ettikçe, imkanlar artacak ve yaşam kalitemizde yükselme olacaktır. Bu yükselişin yerelde ki hizmetlerde aksamaması için bizde önlemlerimizi alıyoruz” ifadelerini kullandı.
Çöp Bertaraf tesisini çok önemsediğini dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, “Kocaeli’de günlük bin 700 ton çöp bu kentten çıkmaktadır. Bunların düzenli bir şekilde imha edilmesi çok ama çok önemlidir. Bakınız bertaraf tesisi çok önemli olmakla dev bir bütçeli projedir. Gerçekleştireceğimiz bu yatırım en az üç yıl sürecektir. Halkımızın ve gelecek nesillerin kentimizde huzur ve sağlıklı bir şekilde yaşaması için bu proje gereklidir” açıklamasını yaptı.