Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gölcük’te faaliyetlerini sürdüren Yaşama Sevinci Özel Eğitim Uygulama Merkezi’ni ziyaret ederek buradaki öğrencilerle bir araya geldi.
Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 1995’ten günümüze kadar Gölcük’te hizmet veren Yaşam Sevinci Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve İş Uygulama Eğitim Merkezini ziyaret etti. Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’in de katıldığı birliktelikte Başkan Karaosmanoğlu, eğitim alan öğrencilerle yakında ilgilendi. Zihinsel engelli çocuklara hizmet veren kurumun temel amacının toplumda kendinden beklenen rolleri yapabilen, yaşadığı çevre ve sosyal hayata uyum sağlayabilmesi beğenen Başkan Karaosmanoğlu, “Yavrularımızın temel yaşam becerilerini bağımsız yapabilecek duruma gelmesinde sağladığınız çaba için sizleri tebrik ederim” dedi.
Başkan Karaosmanoğlu Okul Müdürü Ayhan Doğan’dan hizmetler hakkında detaylı bilgi alırken, merkezin üç kademede eğitim verildiği bilgisi aktarıldı. Özel Eğitim Uygulamaları, İş Uygulama Merkezi gibi konularda eğitim ve öğretim hizmetlerine devam eden merkezde 20 öğretmen de görev yapıyor. Yaşama Sevinci Zihinsel Engelliler Spor Kulübü’nün 3 yıldır Türkiye özel Sporcular Federasyonu tarafından organize edilen faaliyet alanında olan tüm spor dallarında müsabakalara katıldığı söyleyen Doğan, bu kapsamda sporcularının bölge şampiyonlukları ve Türkiye Şampiyonlukları kazandıklarını da ifade etti.
2013 Avrupa Down Sendromlular Atletizm Avrupa Şampiyonasında üçüncülük kazanmış Hami Haldız’ın, 2014 yılında Portekiz’de düzenlenen Down Sendromlular Atletizm Dünya Şampiyonası’nda yine üçüncü olmasından dolayı sevincini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Hami’nin başarılarıyla mutlu olduk. Onu azmi ve kararlılığı herkese örnek olmalıdır” açıklamasını yaptı.
Hami Haldız ayrıca 2015 dünya Down Sendromlular atletizm yarışlarında 200 metrede dünya üçüncüsü, uzun atlama branşında da Dünya ikinci olmasını büyük bir başarısı olarak gören Başkan Karaosmanoğlu, Haldız’a Türk bayrağını hediye etti. Ayrıca okulda eğitim alan Mehmet Can Topal, Ata Öncel, Mert Emre Özkaraaslan’ın ve diğer öğrencilerin spor yarışmalarında aldığı başarılarla gururlandığını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Bu çabaları sonucunda başarılar elde eden bu çocuklarımız tüm gençlere ve insanlara örnek olmalıdır” ifadelerini kullandı.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Yaşam Sevinci Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve İş Uygulama Eğitim Merkezinde öğrencilerle ve velilerle yakından ilgi gösterdi. Özel çocuklara hediyeler dağıtan Başkan Karaosmanoğlu, onların mutluluklarına ortak oldu. Özel çocukların ikramlarını tadan ve bundan dolayı teşekkür eden Başkan Karaosmanoğlu, sınıfları gezerek aldıkları eğitimi yerinde de görme fırsatını yakaladı.