Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, Fırat Kalkanı Harektı’nda Şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Murat Tevlim’in Darıca’daki baba ocağını ziyaret etti.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Fırat Kalkanı Harekatı sırasında Suriye’nin El-Bab kentinde şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Murat Tevlim’in baba ocağını ziyaret etti. İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık’ın da hazır bulunduğu ziyarette Başkan Karaosmanoğlu, Şehit Murat Tevlim için Kuranı Kerim okudu. Şehit Murat Tevlim’in çocukları Talha Buğra ve Defne Yağmur Tevlim’le yakından ilgilenen Karaosmanoğlu, “Şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmak bizim görevimizdir” dedi.

Şehit Uzman Çavuş Murat Tevlim’in Babası Mustafa Tevlim, ziyaret nedeniyle Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür ederek, “Her daim devletimizin ve sizlerin ilgisiyle karşılaştık. Sizlere çok teşekkür ediyorum. Şehit babası olmak bir şereftir. Rabbim ülkemizin birliğini ve beraberliğini daim etsin” diye konuştu.

Şehitlerin emanetleri olan ailelerinin her türlü ihtiyacının karşılanacağını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Bizlerin temel görevi canı pahasına bu ülkenin geleceği ve güvenliği için mücadele ederken şehit düşmüş kardeşlerimizin geride bıraktığı emanetlere kendisi gibi bakmaktır. Elimizden ne geliyorsa Büyükşehir Belediyesi olarak yapmaya hazırız. Rabbim tüm şehitlerimizden Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

Başkan Karaosmanoğlu ziyaretin sonunda Şehit Murat Tevlim’in babası Mustafa Tevlim’e Kuranı Kerim hediye etti.