Gebze bölgesinde yayın yapan yazılı, görsel ve internet medya kurumlarında görev yapan gazeteciler, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’e sahurda konuk oldu.
Kocaeli’nin Gebze ilçesi Eskihisar sahilinde Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, basın mensuplarıyla sahur programında bir araya geldi. Düzenlenen geleneksel basın sahur buluşmasına Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in yanı sıra AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba, belediye başkan vekilleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.
“İFTARLAR VATANDAŞA, SAHURLAR BİZE AİT”
Basın kuruluşları sahipleri ve çalışanlarının konuk olduğu sahur toplantısının açılışında kısa bir selamlama konuşması yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, "Her sene yaptığımız gibi iftarlar vatandaşa ait, sahurlar bize ait. Sahur programını basın ile birlikte bir gün ayırıp yapıyoruz. gönül isterdi ki iftar programında bir araya gelmek ancak mahallelerde yapmış olduğumuz iftarlar vesilesiyle bütün günlerimiz iftarlarla dolu. Sizlere de teşekkür ederiz. Bu uygulamamıza katılıyorsunuz destekliyorsunuz. Konuşacaklarımızı konuşuyoruz. Önemli olan bir araya gelmek sohbet etmek” dedi.
“GEBZE KOCAELİ’NİN EN BÜYÜK İLÇELERİNDEN BİR TANESİ”
Gebze’nin büyük bir yer olduğunu ifade eden Köşker, “Gebze tek başına Kocaeli’nin en büyük ilçelerinden bir tanesi. 4 ilçeyi bölge olarak ele aldığımızda Kocaeli’nin yarısına yaklaşmış vaziyette. Belki zaman gelecek yarısını da geçmiş olacak. Çünkü burada OSB’ler var. Her geçen gün yeni yapmış olduğumuz planlarla birlikte toplu konutlarında burada yapılaması, çoğalması ve buda buranın önünü açmış olacak” şeklinde konuştu.
“CUMHURBAŞKANIMIZIN DESTEĞİ VAR”
Başbakan ve Cumhurbaşkanının Gebze’ye büyük önem verdiğini açıklayan Köşker, “Her geçen gün Gebze büyüyor ve gelişiyor. Bizde elimizden geldiği kadar doğacak problemlerin çözülmesi durumunda ekibimizle beraber çalışıyoruz. Burada tabi, Bakanımızın, Büyükşehir Belediye Başkanımızın, Valimizin, Kaymakamlarımızın, Milletvekillerimizin büyük desteği var. En başta sayın Başbakanımızın, Cumhurbaşkanımızın büyük destekleri var. bu bölgeye önem veriyorlar” ifadelerini kullandı.
“TÜRKİYE’NİN İLK 500’ÜNDE Kİ 79 KURULUŞ BİZİM BÖLGEMİZDE”
Beyaz yakalı personellerin Gebze’de kalmalarını arzu ettiklerini söyleyen Köşker, “Dün ilk 500 açıklandı. 79 tane kuruluş bizim bu bölgede buda sevindirici bir şey. Türkiye’nin ilk 500’lerinin burada olması güzel bir şey. İstanbul’da vergilerini ödeyen, İstanbul’da yaşayan sanayici kardeşlerimizin beyaz yakalı çalışan personellerde burada inşallah konut üretimi başladıktan sonra bu bölgede onlarında kalmalarını arzu ediyoruz. tabi ki bu değişim ile ilgili bir şey” dedi.
“ESKİHİSAR KOCAELİ VE İSTANBUL’UN CAZİBE MERKEZİ OLACAK”
Eskihisar sahilinin cazibe merkezi olacağını belirten Köşker, “Eskihisar sahilinde ne kadar çok mekan açılırsa, bugün insanlar alternatif yerlerden dolayı artık dışarıya gitmeleri önlenmiş olacak. Geçen yıl ile bu yıl arasında işletmelerde ciddi bir artış var. Açılan tren yolu üzerinde ki köprü, 2016 Ekim, Kasım gibi Macera Aksiyon Parkı alanını açmış olacağız. Her geçen gün Eskihisar, Gebze’nin denize açılan bölgesi İstanbul’unda cazibe merkezi haline gelecek. Kocaeli’nin de cazibe merkezi haline gelecek” şeklinde konuştu.
“HÜNKAR ÇAYIRININ SATIŞI İPTAL EDİLDİ”
Gebze’de ciddi anlamda kamulaştırma yaptıklarını söyleyen Başkan Köşker, “Okul etraflarını Camilerin etraflarını açıyoruz. Mahallerimizde park olmayan yerlerde kamulaştırma yaparken ikinci üçüncü alternatif parklar oluşturuyoruz. Vatandaşlarımız orada istirahat etsin diye. Artık Gebze’nin değiştiğini ve geliştiğini bilmemiz gerekiyor. Hünkar Çayırı’nın satışı yapılıyor diye basında yansıdı. O iptal edildi. Orayı biz Üniversite olarak veya Gebze Belediyesi olarak kullanıma alacağız ve orada Fatih Otağını yapacağımız projelerle orada devam edecek” ifadelerini kullandı.
Selamlama konuşmasının ardından yemek ikramına geçilen toplantıda sohbet ortamında Başkan Köşker basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.