Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, ’Kelebeğin Düşü Engelsiz Festivali’ne katıldı.
Gebze Teknik Üniversitesinde Engelliler Haftası kapsamında, Kelebeğin Düşü Engelsiz Festivali düzenlendi. GTÜ’de düzenlenen programa, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, İlçe Milli Eğitim Müdürü Durak Demirel, protokol, engelsiz yaşam dernekleri temsilcileri, veliler ve öğrenciler katıldı.
Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ise yapmış olduğu selamlama konuşmasında, “Böylesine önemli ve anlamlı bir etkinliğe imza atan değerli rektörümüze teşekkür etmek isterim. Engellerin birlikte aşılması ve engelli kardeşlerimizle birlikte farkındalık oluşturmak adına yapılan böylesi önemli etkinliklere her zaman katkı sunuyoruz, sunmaya da hazırız. Her bir bireyin engelli adayı olduğunda yola çıkarak, engelli genç kardeşlerimizin kapalı mekanlardan, evlerinden çıkarak topluma karışmaları adına Gebze Belediyesi olarak yaz spor okullarımızda 7 yıldan bu yana devam eden bir uygulamayı başlattık. Yaz spor okullumuzun öğrencileri arasına dahil ettiğimiz engelli kardeşlerimiz diğer çocuklarla birlikte hem eğleniyor hem de becerilerini geliştiriyor” şeklinde konuştu.
Konuşmasına Görgün ve ekibini kutlayarak devam eden Köşker, “Buradan engelli kardeşlerimizi velilerinin huzurunda yaz spor okulumuza katılmaya davet ediyorum. Yaptığı bu tür etkinlik ve faaliyetlerle örnek bir kurum haline dönüşen üniversitemizin tüm mensuplarına başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından protokole plaket takdimi yapıldı ve öğrencilerin ürünlerinin yer aldığı stantlar ziyaret edildi.