İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç , basında çıkan haberler ve soruşturmalar hakkında bir kamuoyu açıklaması yaptı.
Basında çıkan haberler ve soruşturmalar üzerine İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç, bir kamuoyu açıklamasında bulundu.
İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç kamuoyu açıklamasında şu ifadelere yer verdi, "Bilindiği üzere; ülkemiz, 15 Temmuzda kara bir gün yaşamış ve millet iradesine kast eden hainlerin darbe kalkışmasına tanıklık etmiştir. Milletimiz için bir var olma mücadelesi anlamına da gelen bu hain girişim, milletimizin feraseti ve canı pahasına ortaya koyduğu mücadele gücüyle püskürtülmüştür" dedi.
Sözlerine devam eden Oruç, "Artık devletimiz, bu hain terör odağını tümüyle tasfiye etmek üzere tüm kişi ve kurumları mercek altına alarak araştırma ve soruşturma faaliyetlerine başlamıştır. Bu araştırma ve soruşturma sürecinin devletimizin bekası için son derece gerekli ve doğru olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla her bürokrat gibi şahsımın da bu kapsamda incelemeye alınmasını gayet normal bulduğumu ve saygıyla karşıladığımı ifade etmek isterim. Şunu belirtmeliyim ki; milli ve manevi değerlerimize bağlı, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğe bağlılık duygularını canı pahasına her şeyin üzerinde gören ve FETÖ Terör örgütü ile doğrudan veya dolaylı hiçbir bağlantısı olmayan bir kamu görevlisiyim. Bahse konu FETÖ Terör örgütü ile hiç bir zaman ve zeminde bağlantım olmamıştır" ifadelerini kullandı.