Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Dilovası Belediyesi iş birliğiyle yürütülen ortak çalışmada Bayrak Tepe Sosyal Yaşam alanında ağaçlandırma çalışması devam ediyor.
Dilovası Belediyesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa yaptığı çalışmayla Bayrak Tepe Sosyal Yaşam alanında 5 bin erişkin ağaç ve bitkinin ekiminin yapılıyor. Ekipler alanda Akasya, Oya Ağacı, At Kestanesi, Pembe Çiçekli Akasya, Atlas Sediri, Erguvan, Defne, Koca Yemiş, İncir, Elma, Dut, Erik, Kiraz, Muşmul cinsinden ağaçların dikimini gerçekleştiriyor.
Yeşillik çalışmalarına hız verdiklerini belirten Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, “İlçemize vizyonerlik katacak bu projenin bitirilmesi için çalışmalarımız planlanan şekliyle devam etmektedir. 87 bin metrekare alana sahip Bayraktepe Parkı, yapımı devam eden ve Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın katılımıyla yapılan son tabliye montajından sonra önümüzdeki ay hizmete açılacak Osman Gazi Körfez Geçiş Köprüsü’ne hakim manzarasıyla dikkat çekiyor. Böylece Bayraktepe Parkı’na gelecek vatandaşlar, muhteşem Osman Gazi Körfez Geçiş Köprüsü manzarası ile gönüllerince dinlenme imkanı olacak. Bayraktepe parkımızda Yürüyüş yolları ve ağaçlandırma çalışmalarıyla devam etmekte piknik alanları, pergolaların yapımına başlandı. Ayrıca spor alanlarının da ihmal edilmediği örnek çalışmada futbol, basketbol, voleybol sahası da tamamlanacak. Çocuk oyun alanlarının da olacağı parkta, alana gelecek vatandaşların araçlarını park edecek otoparkımızda mevcut olacak. Çalışmalar neticelenince Dilovası, Kocaeli’nin en önemli parklarından birisine kavuşacak” dedi.