Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çayırova Hasan Tahsin Ortaokulu’na spor salonu yapacak.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi okullara spor salonu kazandırmaya devam ediyor. Okullarda spor salonu inşa çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, yeni projeler için de çalışmalara devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, Şekerpınar’da yer alan Çayırova Hasan Tahsin Ortaokulu’na spor salonu yapacak.
Büyükşehir Belediyesi spor salonunu inşa edecek firmayı belirlemek için ihale düzenledi. İhaleye dört firma teklif verdi. Büyükşehir Belediyesi ihale salonunda gerçekleştirilen oturumda en düşük teklifi 2 milyon 250 bin TL ile Ayyapı İnşaat verirken, en yüksek teklif 3 milyon 137 bin TL ile Eksan Yapı’dan geldi.
Çelik malzemeden mahalle tipi şeklinde inşa edilecek olan spor salonu toplam bin 590 metrekare alana sahip olacak. Salon, zemin ve bir kat şeklinde inşa edilecek. Zemin katta FIBA Onaylı Pvc Zeminli Basketbol-Voleybol Sahası, her iki takım için soyunma odaları, büfe, görevli odaları antrenör odası ve teknik ihtiyaç odaları bulunacak. Salonda 250 kişilik bir de tribün yer alacak.
Spor salonunda modern mimari ve estetik çizgiler kullanılacak.