Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2016 Sonbahar Üretim Desteği kapsamında bin 383 çiftçiye tohum desteği verecek.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çiftçilere destek vermeye devam ediyor. Bu kapsamda 21 Ekim Cuma günü Hasan Gemici Spor Salonu’nda saat 10.30’da Tarım-Hayvancılık destekleme projesi kapsamında 2016 sonbahar dönemi yem bitkisi tohumu dağıtımı gerçekleştirilecek. Bu programda çiftçilerimize dağıtılacak olan tohumlarla destek verilecek.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar ve Sivil Toplum Kuruluşları Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek programda 2016 sonbahar dönemi tohumları dağıtılacak. Bu kapsamda bin 383 çiftçiye yüzde 50 hibeli olarak Arpa, Buğday, Fiğ, Tritikale, Çayır Mera, Karamba (süt otu) ve yem bezelyesi tohumu dağıtılacak. Bin 200 ton yem bitkisinin dağıtılacağı törende çiftçilere teşvik sağlanacak.
Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan ziraat mühendisleri, çiftçilere ücretsiz danışmanlık hizmeti veriyor. Bu hizmetle birlikte tohum ve toprak çeşitleri ile ilgili bilgi sahibi olan çiftçiler, daha verimli bir üretim gerçekleştirebiliyor. Ayrıca ziraat mühendisleri tohum desteği alan üreticilerin ekim alanlarını kontrol ediyorlar.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 2016 bahar döneminde de desteklerini sürdürdü. Bu kapsamda bin 140 çiftçiye yüzde 50 hibeli 70 ton yem bitkisi tohumu desteği sağlandı. Yapılan bu destek ile birlikte sulu ve kurum tarım alanı olarak 50 bin dönüm tarım arazisi üretime kazandırıldı.