Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri Dilovası ilçesine bağlı Çerkeşli köyüne FIFA 1 Star belgeli sentetik çim halı sahası inşa ediyor.
Büyükşehir Belediyesi kent içinde vatandaşların spor yapma imkanı sağlamaya devam ediyor. Bu imkanı sadece kent merkezlerinde değil köylerde de sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Dilovası ilçesine bağlı Çerkeşli köyüne FIFA stantlarında sentetik çim halı saha kazandırıyor. Yaklaşık bin kişi nüfusa sahip köyde yapımı devam eden halı saha tesisi 65 çarpı 95 metre ebatlarında FIFA 1 Star belgeli olacak. Sentetik çim halı saha, 25 araçlık otopark, 306 kişilik çelik tribüne sahip olacak. Top tutucu sistem, 2 adet yedek kulübesi, basın ve sağlıkçı kulübesi, saha aydınlatmasının bulunduğu tesiste 500 metre çevre duvarı ve çevre çiti ile soyunma odası binası tadilatı yapılacak.
İlerleme oranı yaklaşık yüzde 40 civarında olan futbol sahasının laboratuvar testleri yapıldıktan sonra sentetik halı serimine başlanacak. Soyunma odalarının tadilatı, sahanın sulama tesisatı ve elektrik tesisatının devam ettiği tesis tamamlandığında Çerkeşli Köyü ve civarındaki köylere hizmet verecek.