Büyükşehir Belediyesi iş yaptığı tüccar, esnaf, müteahhit gibi kurum ile kuruluşlara Kasım ve Aralık 2016 aylarında hak edişlerinin tamamı ödeyecek.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi aldığı karar neticesinde, iş yaptığı tüccar, esnaf, müteahhit gibi kurum ve kuruluşların mevcut alacakları dahil tüm hak edişleri Kasım ve Aralık 2016 aylarında hiçbir orana tabi tutulmadan yüzde yüz oranında ödenecek. Büyükşehir Belediyesi’nin bu kapsamda Kasım 2016 ayının tamamında toplam 200 milyon TL hak edişi ödemesi öngörülüyor. Bu kapsamda sadece 1 Kasım 2016 günü 80 milyon TL sahibini buldu.
Diğer aylarda hak edişler miktara göre belli oranlarda verilirken, Aralık 2016 ayında da hak edişler yüzde 100 oranında ödenecek. Aralık ayında yine Büyükşehir Belediyesi’ne iş yapan tüm kurum ve kuruluşlara 130 milyon TL ödenmesi planlanıyor.
Büyükşehir Belediyesi. Kasım ve Aralık’taki yapılacak işler de dahil olmak üzere piyasaya iki ayda toplam 330 milyon TL kazandırmış olacak. Böylece hem tüccar, esnaf, müteahhit gibi kurum ve kuruluşların alacakları ödemiş olacak, hem de ekonomisi canlanıp yeni yıla daha rahat girmesi sağlanacak.