Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi Arslanbey Meslek Yüksek Okulunda bitkisel atık yağların kontrolü konulu seminer gerçekleştirdi.
Kocaeli Büyükşehir Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Arslanbey Meslek Yüksek Okulu (MYO) öğrencilerine toplum gönüllüleri projesi kapsamında Kartepe Belediyesi ile birlikte bitkisel atık yağların kontrolü konulu seminer gerçekleştirdi.
Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan çevre mühendisleri tarafından yapılan sunumda; bitkisel yağların atık olarak çevreye ve ekonomiye vereceği zararlar aktarıldı. Öğrencilerin ilgiyle takip ettiği seminerde atık yağlarla ilgili kısa film izletildi. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri tarafından gerçekleştirilen atık yağ kontrolleri hakkında verilen seminerde yağların toplanması, geri kazanılması veya bertaraf edilmesi konusunda bilgi veren çevre mühendisi Özlem Bülbül, ‘’Atık yağlar kontrollü olarak toplanıyor. Kimileri bertaraf ediliyor kimileri ise geri dönüşüm işlemi görüyor. Bu şekilde çevreye olan zararlarının önüne geçiliyor’’ dedi.
Öte yandan Kocaeli Üniversitesi’nde yapılan eğitimde bitkisel atık yağların kontrolü ile ilgili yapılan çalışmalarda destek oran kurumlar da oradaydı. Kartepe Belediyesi ve lisanslı geri kazanım firması ekipleri de, geri kazanım ve yağların toplanmasıyla ilgili detaylı bilgi verdi.