655. tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu üç pehlivan kürsüde yer aldı. 6 pehlivan ise bir üst boya yükselme başarısını gösterdi.
Edirne Belediyesi tarafından bu yıl 655.’si yapılan Geleneksel Tarihi Edirne Kırkpınar Yağlı güreşlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu üç pehlivan çeşitli kategorilerde dereceler kazandı. 1361 yılından buyana aralıksız olarak yapılan tarihi Kırkpınar yağlı güreşlerinde Büyükşehirli yağlı güreşçiler baş pehlivanlıkta üç, baş altında yedi, büyük ortada sekiz, küçük orta büyük boyda üç, küçük orta küçük boyda dört, diğer alt kategorilerde yirmi güreşçiyle er meydanında mücadele etti.
Bu yıl yapılan 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, tarihin en yüksek katılımına sahne oldu. 1969 pehlivan güreşlere katılırken, 61 başpehlivan dualı çayır Er Meydanı’nda güreşseverlerin karşısına çıktı. Güreşlerde yerli ve yabancı 262 basın mensubu görev yaptı. Müsabakayı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Milletvekilleri, Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Kırkpınar Güreş Ağası Seyfettin Selim, Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübü Genel Sekreteri Fatih Özkaraaslan, branş yöneticisi Muhammet Feyzi Karabıyık’ta izledi.
Üç gün süren güreşlerde deste küçük boyda Büyükşehir Kağıtsporlu Ramazan Sarı rakiplerini yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Büyük ortada Kazım San ve Tanju Gemici üçüncü olarak bronz madalya kazanan isimler oldu. Müsabakaların ardından Ramazan Sarı’ya altın madalyasını Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın verdi. Büyük ortada, üçüncü olan Kazım San ve Tanju Gemici’ye ise ödüllerini Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan verdi.
Öte yandan Ramazan Sarı, deste küçük boydan, deste orta boya, Tanju Gemici ve Kazım San büyük ortadan baş altına, çeyrek finalde elenen Mustafa Arslan ile Emre Gürbüz, küçük orta büyük boydan, büyük ortaya, Abdülvasi Balta, ayak boyundan, deste küçük boya güreşmeye hak kazandı.