Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Eskihisar’ı cazibe merkezi haline getirecek projenin her aşaması hakkında bilgi aldı.
Gebze Belediyesi tarafından Eskihisar’da yapımına başlanan Macera ve Aksiyon Parkı’nda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Çalışmaları yerinde inceleyen ve yapım işleri hakkında bilgi alan Başkan Köşker’e, başkan yardımcısı Nilay Ayran, ilgili birim müdürleri eşlik etti. Eskihisar Kalesi’nin yanında bulunan 103 dönümlük arazi üzerinde yapımına başlanan Eskihisar Macera ve Aksiyon Parkı’nda devam eden çalışmaları yakından takip eden Başkan Köşker, projede gelinen aşama hakkında detaylı bilgi aldı.
İmalatların sürdüğü alanlarda incelemelerde bulunan Başkan Köşker, “2017 yılında tamamlanacak olan Macera ve Aksiyon parkımızı yoğun bir çalışma temposuyla bu yılın ekim ayına tamamlamayı hedefliyoruz. Kocaeli’mize, Gebze’mize yeni bir cazibe merkezi kazandıracağını düşündüğümüz Macera ve Aksiyon Parkı tamamlandığında bölgesinde de önemli bir merkez haline gelecek. Osman Hamdi Bey Müze evinin koruluk alanında yapılan düzenleme ve Eskihisar Macera Parkımızın tamamlanmasının akabinde, Tarihi Eskihisar Kalesi’nin de çevre düzenlemesini de yaparak Eskihisarımızı tam anlamıyla bir marka haline dönüştüreceğiz. Kafeterya alanları, restaurantı, botanik bahçeleri, çocuklarımızın ve gençlerimizin eğlenebileceği dağ kızakları, tırmanma alanlarının yanı sıra engelli kardeşlerimizin de rahatça yararlanabilecekleri bir alan haline gelecek macera ve aksiyon parkımızı en kısa sürede tamamlayarak Gebzemizin ve bölgemizin hizmetine açmak istiyoruz” dedi.
Özgün tasarımlı oyun alanları, engelsiz oyun alanları, halk oyunları alanı, çim kızağı, tırmanma parkuru, kaya bahçeleri, flora tanıtım ve bitkisel bilgilendirme alanları, yöresel ürün satış alanları, su oyunları, yamaç kaydırakları ve kaydırak kuleleri, kır lokantası, denize hakim tepede içinde teras ve sosyal tesisleri bünyesinde barındıracak Macera ve Aksiyon Parkı Projesi’nde gelinen aşamaları yakından takip eden Başkan Köşker, “18 aylık bir tamamlama süresini ön gördüğümüz projemizin 5. ayında alanda bulunan bina yapımları tamamlanmak üzere. Kocaeli’mize, Gebze’mize yeni bir cazibe merkezi kazandıracağını düşündüğümüz Macera ve Aksiyon Parkı’nı Ramazan sonrasında bayramla birlikte hizmete açmak istiyoruz’’ diye konuştu.