Körfez Belediyesi, “Çöpünü değil, Sevgini bırak” projesi ile Körfez’de çevre bilincini oluşturmak adına önemli bir çalışmaya imza attı.
Körfez’de bulunan anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde verilen eğitimler sonucunda çevre ve doğa dostu Körfez’i oluşturmak için kolları sıvayan Körfez Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 36 mahalleyi kapsayan projeyi kentin geneline yaymak adına kolları sıvadı. Körfez’in yeni mahallelerinde çalışmalara başlayan belediye ekipleri, köy muhtarları ile birlikte vatandaşların yoğunlukla kullandığı bölgelere bilgilendirmek amaçlı çeşitli afişler astı.
Körfez Belediyesi Geri Dönüşüm Ekipleri, “İnsanların oluşturduğu atıklar havayı, toprağı ve suyu büyük oranda kirletmektedir. Doğaya atılan atıklar toprağı kirletmekte ve toprağın verimliliğini düşürmektedir. Endüstriyel atıklar, doğayı ve çevreyi en çok kirleten atıklardır. Strafor malzemesi iki milyon yıl, cam atıkları dört bin yıl, plastik atıklar bin yıl, sentetik ürünler bin yıl, plastik torbalar bin yıl, pet şişeler 400 yıl gibi bir sürede doğada çözülmektedir. Yaptığımız çalışmalarda öncelikli koşulumuz çevre ve insan sağlığını korumaktır. Bunun için Körfezimiz’in her mahallesinde gerekli çalışmalarımızı titizlikle yürütmekteyiz. Çöpünü yere atma, yeşili koru. “ ifadelerini kullandı.