CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, kiralık işçi yasasından mağdur olan kadınların durumlarının gözden geçirilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu’na dosya sundu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu dün bir dizi temaslarda bulunmak üzere Kocaeli’ye geldi. CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay ile birlikte katıldığı kahvaltıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na, ’özel istihdam bürolarının kadının iş hayatında yaratacağı olumsuz etki raporunu’ sunarak, kadınların iş hayatı içerisinde yaşayacağı sorunları iletti.
Bakan Müezzinoğlu’na çeşitli konular hakkına bilgi veren CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet hazırladığı rapor ile ilgili şunları söyledi; "Özel istihdam büroları tüm hayatı olumsuz olarak etkileyecek. Özellikle kadınlarımız açısından bu yasanın negatif yönleri çok olacak. Özellikle kadınların kayıt dışı ve güvencesiz çalıştırılması meşrulaştırılacak. Bu yasa uygulanmaya başlandığında kötü niyetli ellerde kadınlar açısından zorluk getirecektir. Bu yasa aile düzenini de dikkate alarak getirildiği söyleniyordu. Ama pratiğinde bu işin böyle olmayacağını düşünüyoruz. Kadınların çalışma hayatı özel istihdam bürolarının eline bırakılıyor. Kadınların çalışma konusundaki kaderi istihdam bürolarına terk edilmemeli. Bu yasada yeniden düzenleme yapılması taraftarıyız. Bu yasanın elden geçmesi gerekiyor” dedi.