Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yapılan çalışmalarla yenilenen köy yolları, köy çocuklarının bisiklet sürme alanı haline geldi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı bünyesinde 2016 yılı başından itibaren kırsal alanlarda 12 ilçe bünyesinde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Büyükşehir, 86 farklı noktada 327 kamyon ve iş makinesi ve 372 personelle Kocaeli genelindeki ulaşım ağında hizmet veriyor. Köylerde yapılan yolların keyfini sürenler arasında araç sürücüleri kadar, pırıl pırıl asfaltta bisiklet süren çocuklar da bulunuyor.
Çalışmalar kapsamında köyleri birbirine bağlayan yollarda asfalt, beton yol, stabilizasyon, terasman çalışması, mekanik bakım onarım ve asfalt yama çalışmaları gerçekleştiriliyor. Kocaeli genelinde şu ana kadar 85 kilometre yol imalatı tamamlandı. Toplamda ise 175 kilometre yol imalatı yapılması planlanıyor.
Öte yandan Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından köy mahalle merkezlerinde ve mevcut ana bağlantı yollarında ihtiyaç durumuna göre V kanal, taş duvar, parke yol, oto korkuluk, asfalt yama ve serim işleri program dahilinde yapılıyor. Bu kapsamda Kocaeli geneli kırsal alanlarda 60 kilometre V kanal, 13 bin metreküp taş duvar, 20 bin metre oto korkuluk, yaklaşık 300 bin ton asfalt yama ve serim işi planlandı.