Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Koşusunun bu yıl dördüncüsünü düzenleyecek.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yılı kutlamaları çerçevesinde bu yıl dördüncü kez Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Koşusu ve Çocuk Maratonu’nu düzenleyecek. 3 ayrı kategoride yapılacak olan koşu, 30 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek. Yarışma, 3 km halk koşusu, 10 km profesyonel sporcu koşusu ve Çocuk Maratonu olmak üzere 3 ayrı kategoride yapılacak. Yarış parkurunun başlangıç ve bitişi ise Sekapark olacak.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, söz konusu organizasyonu geçen yıllarda olduğu gibi Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Atletizm Federasyonu işbirliğinde gerçekleştirecek.
Cumhuriyet Koşusu Koordinasyon Toplantısında bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek olan organizasyon ile ilgili kurum temsilcileri ile görüş alışverişinde bulunuldu. Geçen yıllarda yapılan Cumhuriyet Koşularının da ele alındığı toplantıda ayrıca koşunun gerçekleştirileceği güzergâhın yanı sıra organizasyonla ilgili teknik konular görüşüldü.
Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek olan yarışmalarda ilk 10 dereceye giren koşuculara, derecesine göre madalya ve nakdi ödülün yanı sıra çeşitli ödüller verilecek. Cumhuriyet Koşuşuna katılmak isteyenler için başvuru süresi 1 Ekim Cumartesi günü başlayacak. Başvuru işlemleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesinde yayımlanan bilgilere göre veya İzmit merkezdeki Seka Sporcu Eğitim Merkezi (SEKASEM) dâhilinde kurulan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Koşusu masasından yapılacak. Başvuru süresi 28 Ekim Cuma günü 17.00’de sona erecek.