Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez halkı ile birlikte darbe girişimine karşı başlayan demokrasi nöbetini, Tütünçiftlik Kültür Merkezi önünde, sabahın ilk ışıklarına kadar sürdürdü.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın darbe girişiminin üçüncü gününde yaptığı konuşmanın ardından Körfez’li vatandaşlar, akın akın, tek yürek olarak meydanlara inerek Ülke’ye, Hükümete ve Demokrasiye sahip çıkmaya devam etti.
Tütünçiftlik kültür merkezi önü, demokrasiye sahip çıkma meydanı olarak belirlendi. Demokrasi meydanı olarak belirlenen alana, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın yanı sıra, Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, AK Parti Körfez İlçe Başkanı Av. Osman Badem ve yönetimi, siyasiler, Körfez Belediyesi Birim Müdürleri, Belediye Başkan Yardımcıları, mahalle muhtarları ve vatanına sevdalı, ülkesine, hükümetine sevdalı Körfez halkı katılım sağladı.
Binlerce Körfezli’nin katılım sağladığı demokrasi nöbetinde, İstiklal Marşı okundu. Tekbir getiren Körfezliler, ellerinde Türk bayraklarıyla Körfez’i adeta inletti. Tutulan demokrasi nöbetinde, aziz şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim tilaveti okundu. Araçlarıyla ve aileleriyle caddelerde sabahlara kadar nöbet tutan vatandaşlar, daha sonra Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a destek sloganları attı.
Sloganlar ve dualarla hükumete destek olan kalabalığa seslenen Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Başkan Baran, “Bizler her zaman, zor zamanda bir olmayı bilmişizdir. Millet olarak, Kıbrıs zaferinde, kurtuluş savaşında, Çanakkale savaşında, her zaman bu millet bir olmuştur, beraber olmuştur, et ve tırnak gibi olmuştur. Ondan dolayı, Anadolu üzerinde oynanan bütün oyunlar boşa çıkmıştır. Meydanlara dökülen sen hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Bu millet tarihte çok büyük imtihanlar verdi. Yine bu son imtihanımızda da, tankların altına kendini atan fedakâr Türk milletimiz oldu. Allah onlardan razı olsun. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dile getirdiği gibi, meydanlarımızı asla boş bırakmayalım, demokrasiye birlikte el ele vererek sahip çıkalım“ dedi.
AK Parti Körfez İlçe Başkanı Osman Badem, “17 - 25 Aralık olayları da olmak üzere, hiç birine geçit vermedi bu halk. Allah hepinizden razı olsun. 15 Temmuz’da Pelsilvanya’dan gelen emirle, Türk Silahlı Kuvvetleri içinde bulunan azınlık bir grubun yapmış olduğu bu kalkışma ile hepimiz 15 Temmuz gecesi sukut-u hayale uğradık, bir anda bir şaşkınlığa uğradık. Ancak Allah’a şükürler olsun, cenab-ı Allah ömrüne bereket katsın Dünya Lideri dediğimiz, Cumhurbaşkanımız, uzun adam Recep Tayyip Erdoğan iyi ki var bu milletin başında“ diye konuştu.
Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, “Sizlerin gayreti ile sizlerin azmi ile darbe girişimini şimdilik atlattık. Ne demiş atalarımız, su uyur düşman uyumaz. Bunlar düşman, bunlar hain. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bunlar haşhaşi örgütü. Cumhuriyet kurulmadan önce ve kurulduktan sonra yaptığımız savaşlarda düşmanın yapmadığını yaptı bu fetö terör örgütü. Ellerine kınalar yakarak askere gönderdiğimiz evlatlarımızı kandırarak, sizlere silah çektirdi. Bu Ülke’nin birliğine, bütünlüğüne kastetti. Hiç tereddüt etmeden, sokaklarda, caddelerde, meydanlar da, üleşine sahip çıkan milletimizden Allah razı olsun“ ifadelerini kullandı.