Dilovası Belediyesi’nin Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlediği etkinlikler çerçevesinde Araştırmacı Yazarlar Abdullah Çilingir ve Vehbi Vakkasoğlu tarafından konferans düzenlendi. Düzenlenen konferansa ilçe halkının ilgisi büyük oldu.
Düzenlenen programa Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Edip Bingöl, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile ilçe halkı büyük ilgi gösterdi. Vehbi Vakkasoğlu programda “insanlığı diriltmek için gelin birlik olalım” diyerek, “İslam Kardeşliği”nin ne anlama geldiğini anlattı. Kulun başkalarını fakir ve bilgisiz diye ötelememesi gerektiğini kaydeden Vakkasoğlu, Kulluk bilincinin kardeşlik duygusunu güçlendirdiğini söyledi. “Aramıza bencillikleri sokarsak kardeş olamayız” diyen Vakkasoğlu, “Saflarımızı sık tutmalıyız. Bizim en güzel örneğimiz güzeller güzeli Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa’dır (S.A.V) O asla gurura ve kibire düşmedi. Allah’ın (c.c) emri doğrultusunda yaşadı ve en güzel örnek oldu. Müminler ancak kardeştirler, kardeş kardeşin arasını asla açmaz. Müslüman’ın derdini yüreğimize dert edelim. Ensar ve muhacirin kardeşliğini oluşturalım. Bencil olmayalım. Dünyanın her hangi bir yerinde zulüm gören zor şartlarda yaşayan insanlarımıza yardım edelim” dedi.
İlahiyatçı Yazar Emekli Müftü Din-Bir-Der İstanbul Şube Başkanı Abdullah Cihangir, insanlığı diriltmek için gelin birlik olalım diyerek tüm müminleri kenetlenmeye davet etti. Yazar Cihangir, "Bizler sahabe gibi olamayız ama bu şekilde ancak onlara benzeyebiliriz. Sahabe olaylara bakarken ibretli bakardı, bizimde ibretli bakmamız lazım. Geçmişte yaşayan sahabelerden ibret almalıyız. Sahabeler gibi dünyaya kesinlikle değer vermemeliyiz. Onlar paraya, mala, mülke ve makama asla tamah etmezlerdi. Sahabe gibi hangi ortam ve koşul olursa olsun kesinlikle Allah’ın vaadinden taviz vermemeliyiz. Sahabe her an Allah’ı zikreder nafile dâhil hiçbir ibadetten geri durmazdı. Onlar nimette şükür, sıkıntıda sabrederlerdi" şeklinde konuştu.