Yuvacık Aytepe’de bulunan Diriliş Kampı’na giden öğrenciler, yaz tatillerini eğlenerek ve öğrenerek geçiriyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Yuvacık Aytepe mevkiindeki Diriliş Kampı, Kocaeli’ndeki öğrencilere hizmet vermeye devam ediyor. Kampa gelen öğrenciler eğitimin yanı sıra eğlence ve aktiviteye de doyuyor.
Öğrenciler, değerler eğitimi seminerlerinin de verildiği kampta, çeşitli spor faaliyetleriyle güzel vakit geçiriyor. Voleybol, paintball, okçuluk, matrak, bisiklet turları, izci parkuru ve doğa yürüyüşleri gibi birçok sportif aktiviteyle şehrin gürültüsünden uzakta, doğanın kalbinde stres atan öğrenciler, akşam olunca da kamp ateşi yakarak etrafında şarkılar söylüyor.
Kampa katılan öğrencilerden ortaokul öğrencisi Ahmet Turan, “Bu kampta hayat başka bir güzel, şehirdeki gibi gürültülü değil ve egzoz dumanına maruz kalmıyoruz. Burada sağlıklı yaşam var, sportif etkinlikler, eğlenceli oyunlar ve eğitici seminerler var. Herkesi bu kamplara bekliyoruz” diyerek bu hizmeti öğrencilere sunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.
Kocaeli’ndeki çeşitli ilçelerden kampa katılan öğrencilerin birçoğu daha önce bu tür kamp faaliyetlerinde bulunmadıklarını söyledi. Kampın içeriğinin çok güzel olduğunu, burada hem eğlenip hem de doğada yaşamayı öğrendiklerini belirten öğrenciler, aynı zamanda da edindikleri yeni arkadaşlarla birlikte doğada temiz havanın tadını çıkardıklarını belirtti.