Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Diriliş Kampının ilk konuklarıyla bir araya geldi.
Türk Dünyası Belediler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bin 200 rakımlı Diriliş kampının ilk konuklarıyla bir araya geldi. İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Gökmen Mengüç ile Hasan Aydınlık, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Cenan Turan ve teknik personellerin eşlik ettiği buluşmada gençlerle yakından ilgilenen Başkan Karaosmanoğlu, “İyi yetişmiş, çağdaş bilgiyle donanmış, teknolojiye hâkim, tarih bilincine sahip, geleceğe olan inancı sağlam bir nesil, o ülkenin en büyük hazinesidir. Bu özelliklere sahip bir gençliğin yetişmesi için gerekli ortamı bizlerde sağlıyoruz” dedi.
İzcilerle ve gençlerle buluşmasında daha çok okuyan, daha çok düşünen, daha çok üreten bir toplum için; daha temiz bir çevre ve daha huzurlu bir Kocaeli için bu tesisler bir mihenk taşıdır diyen Başkan Karaosmanoğlu, “Burada sunduğumuz gençlik kampı imkânlarıyla çocuklarımızı ve gençlerimizi, sokaklardan, kahve köşelerinden, oyun salonlarından kurtarmak ve daha da önemlisi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak gibi önemli ve ulvî bir görevi yerine getirmekteyiz. Kocaeli Büyükşehir Belediye’mizin ödüllü projesi olan Kılavuz Gençliğin en önemli ayaklarından birisi olan bu proje geniş bir hizmet yelpazesinin odak noktasıdır. Bu yeni yapı içerisinde yürütülecek çalışmalarla gençlerimizin, kültürel, sanatsal ve sosyal gelişimleri de desteklenmekteyiz” açıklamasını yaptı.
Eğitimsizliğin gençler üzerinde olumsuz etkilerinin olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Bu yönde Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerimiz için önemli çalışmalara imza atıyoruz. Bilgi Evlerimizle, Kocaeli Bilim Merkezimizle, Akademi Lise ve Akademi Üniversite programlarıyla istiyoruz ki geleceğin mimarı, mühendisi, öğretmeni ve doktoru bu kamplarda yetişsin. Sizlerin buradaki varlığınız bize bu kuvveti ve gücü veriyor. Altın neslin yetişmesi için çalışıyoruz. Değişmek ve gelişmek bizlerin elindedir. Birlik olursak altından kalkamayacağımız hiçbir şey olmaz. Unutmayalım ki sorumluluklarını bilen, kültürel değerlerine bağlı, kendine güveni olan bir gençlik, yarınlarımızın teminatı olacak; Ülkemizi, gelişmiş ülkeler arasında bir yıldız gibi yükseltip yaşatacaktır. Hepimiz bir vatan evladı olarak ecdadımıza çok şey borçluyuz” diye konuştu.
Diriliş kampının ziyaretçileri olan gençlerle yakından ilgilenen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, öğrencilerle de bire bir sohbet etti. Yakılan ateş başında çekilen hatıra fotoğraflarının ardından ok atan Başkan Karaosmanoğlu, izcilerden gelen sorulara da samimi bir şekilde cevap verdi. Diriliş kampında kalan gençler bu hizmet için Başkan Karaosmanoğlu’na teşekkür de ettiler.