İzmit Belediyesi tarafından restore edilen Ahilik Araştırma ve Yaşatma Derneği ve Mustafa Türk Sanat galerisinin açılışını İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan tarafından yapıldı.
İzmit Belediyesi, Kapanca Sokak’ta 1800’lü yılların sonunda yapılan konağı restore ederek Ahilik Araştırma ve Yaşatma Derneği ve Mustafa Türk Sanat galerisi olarak kullanıma kazandırdı. Tarih Koridorunun önemli binalarından biri olan konağın açılışını İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan yaptı. Açılışa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, İzmit Kent Konseyi Başkanı Cafer Kozluca, Ahilik Araştırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Bozkurt ve sanatseverler katıldı.
Restore edilen binanın açılış konuşmasını yapan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, her zaman sanatın ve sanatçının yanında olduklarının vurgusunu yaparak, “Bir sanatçı sunduğu eserlerde sadece gördüğümüzü değil, daha göremediğimiz birçok duygusunu, heyecanını o esere katar. İzmit Belediyesi olarak biz her zaman sanatın ve sanatçının dostuyuz. Bizim sözlerimiz hiçbir zaman sözde kalmıyor, biz vaat ettiklerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Kapanca Sokak da onlardan bir tanesi, benim için ayrı bir yeri vardır. Yıllardır valilerin, belediye başkanlarını ayağa kaldırmaya çalıştığı, zor bir alandır. Ancak tüm zorluklara rağmen biz bunu başarıyoruz. Tarihimizi tekrar yaşatıyoruz" dedi.