Sakarya’da eğitim veren özel bir rehabilitasyon merkezi, Türkiye genelinde düzenlediği resim yarışmasında dereceye giren down sendromlu öğrencilere, Kocaeli’de bulunan film platosunu gezdirdi.
Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi tarafından Türkiye genelinde düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren down sendromlu öğrenciler, 6 günlük tatil ile ödüllendirildi. Tatil kapsamında öğretmenleri ile birlikte Sapanca’daki kamp merkezine gelen öğrenciler daha sonra Kocaeli’nin İzmit ilçesi Seka Park içerisinde kurulu olan film platosunu gezdiler. Tarihi dizilerin ve sinema filmlerinin çekildiği platoyu gezen 60’a yakın özel öğrenci, platodaki alanlar hakkında eğitmenlerinden bilgiler aldılar.
Yapılan gezi hakkında bilgi veren Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi CEO’su Hakan Körpi, “5 yıldır yaptığımız bir organizasyon. Türkiye’nin tüm ilkokul, ortaokul ve liselerde resim yarışması düzenliyoruz. Bu resim yarışması da yalnızca engelli öğrencilerimize uygulanan bir yarışma. Bu yarışmalarda dereceye giren Türkiye’nin her yerinden bir öğrenci ve bir öğretmenle buraya davet edip 1 hafta kamp hazırlıyoruz. Ve öğrencileri 1 hafta aileleri yanlarında olmadan yaşamayı, bir şeyleri başarmayı öğretiyoruz. Bunda çok başarılı oluyoruz. Bunun bir örnek proje olmasını arzu ettiğimiz için de her sene artarak devam eden bir katkımız oluyor bu projeye” dedi.
Kampa katılan öğretmenler ise derslerde gösterdikleri tarihi yerleri, gezdikleri film platosunda öğrencilere bir kez daha göstermelerinin çok faydalı olduğunu belirttiler.