Kocaeli’de düzenlenen Engeliler Haftası etkinliklerinde engeline aldırmayan özel bireyler doyasıya eğlendi.
Kocaeli’deki engelliler, kendileri için düzenlenen kutlamalarda eğlenmek için Sabancı Kültür Merkezi’nde bir araya geldi. Kocaeli Genç Girişimciler Derneği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli ticaret Odası, İzmit Belediyesi, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Atlantis Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi iş birliğinde düzenlenen “Engelsiz Renkler” kutlamalarında engelliler doyasıya eğlendi.
Düzenlenen programa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Gültekin Görüm, Kocaeli Aile ve Sosyal Politaklar İl Müdürü Bekir Yümnü, KOTO Başkanı Murat Özdağ, Kocaeli Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Nesrin Atar, Büyük Atlantis Özel Sporcular Derneği Başkanı Mehmet Ali Kaşka, Genç Girişimciler Derneği Başkanı Bilal Bozkurt, Kocaeli Trabzonlular Derneği Başkanı Sami Durmuşoğlu, Atlantis Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon kurucu üyesi Ayfer Çüçen Evren engelli çocuklar, aileleri ve vatandaşlar katıldı.
Eğlenceler öncesinde Atlantis Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri tarafından hazırlanan el emeği ürünler, kurulan sergide ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Hazırlanan el ürünlerini inceleyen ziyaretçiler, rehabilitasyon merkezi yetkililerinden bilgi aldılar.
Programın açılış konuşmalarında ise Kocaeli Genç Girişimciler Derneği Başkanı Bilal Bozkurt, etkinliğin düzenlenmesinde katkısı olan herkese teşekkür etti. Daha sonra kürsüye gelen Kocaeli Ticaret Odası Başkanı da engellilerin istihdam sayılarını arttırmak için çalışma yaptıklarını dile getirdi. Son olarak söz alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Gültekin Görüm ise “engelli” tanımının kaldırılmasını bunun yerine “Özel birey” tanımının kullanılmasının daha nazik olacağını söyledi.
Konuşmaların ardından “Engelsiz Renkler” etkinliğinde engelli bireylerden oluşan İzmit Belediyesi Nefes Ritim Gurubu tarafından sergilenen davul gösterisi, pandomin ve sihirbazlık gösterileri de salondaki tüm katılımcılara eğlenceli dakikalar yaşattı. Düzenlenen gösterilerde bir anda sahneye çıkan Atlantis Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencisi Mücahit Açıkgöz de salondaki izleyicilerden büyük alkış aldı.
Eğlencelerin ardından Türkiye ve yurt dışında düzenlenen şampiyonalarda milli takım forması altında madalya kazanan Atlantis Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri Anıl Demir ve Mücahit Açıkgöz’e teşekkür madalyaları hediye edildi. Büyük Atlantis Özel Sporcular Derneği Başkanı Mehmet Ali Kaşka ise sporcuların İl Sosyal Hizmetler Müdürü Bekir Yümnü tarafından madalya ile ödüllendirilmesinin kendilerini onurlandırdığını ifade etti.
Düzenlenen etkinlik hakkında bilgi veren Atlantis Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Eğitmeni Arzu Güçlü, “Burası aslında bir vitrin. Yani bizim her zaman gördüğümüz şeyleri başkaları da görsün istedim. Çocuklarımızın hazırladığı ürünleri getirdik buraya. Herkes görsün istedik, onlar neler yapıyorlar. Aslında engelli demiyoruz, özel gereksinimli diyoruz. Çünkü artık engelleri yok. Burada çıkan malzemelerin çoğunu, normal gelişim gösteren insanlar yapmakta zorluk yaşayacaklar. Ama onlar çok güzel işler yaptılar. Etkinlikler sergilediler, biz onları destekledik, yanlarında olduğumuz gösterdik. Aileler nefes alsın istedik. çocuklarla birlikte geldiler, güzel zaman geçirdiler “dedi.
Etkinlik, salona gelen engelli bireyler ve ailelerinin gökyüzüne balonlar bırakması ile sona erdi.