Kent protokolü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından D-100 üzerinde inşa edilen iki yaya köprüsünde yürüdü.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi D-100 valilik kampüsü önünde Necmettin Erbakan Yaya Köprüsü ve Symbol AVM önüne Alparslan Türkeş yaya köprülerini inşa etti. Köprülerin tanıtımı kent protokolü tarafından gerçekleştirildi. Protokol mensupları her iki köprüyü de yürüyerek geçtiler. Tanıtım programına Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Doç Dr. Tahir Büyükakın, Genel Sekreter Yardımcıları Dr. Ali Yeşildal, Mustafa Altay, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ve Başkan Danışmanı Ömer Polat katıldı.
Yürüyüş sırasında konuşan Vali Güzeloğlu “ Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin kent trafik ölçeğinde özellikle yaya ama tüm boyutuyla araç ve insan ilişkisi açısından çok önemli katkılar sağlayacak ve merhum Başbakanımız Profesör Doktor Necmettin Erbakan’ın ismi verilen köprümüzden bugün ilk geçişimizi birlikte gerçekleştirmiş oluyoruz. İnsanımıza ilimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Yeni Valilik yerleşkemizin hemen önünde gerçekten Türkiye’de özel bir proje olan bu köprünün de buraya çok yakıştığını belirtmek istiyorum. Engelli asansörü çıkışı, yürüyen merdivenleri çelik işçiliği ve buna bağlı tüm altyapı ve bağlantıları ile birlikte aslında gerçekten hizmet olmanın ötesinde bir estetik değer oldu” dedi.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da konuşmasında, “Gelişmiş ülkelerdekinden daha güzel daha modern daha sağlıklı köprülerimizi Kocaeli halkımızla buluşturuyoruz ve büyük bir memnuniyet var bizde mutluyuz. Bu anlamda merhum Erbakan hocamızın da hayal ettiği şehirleri teknolojileri kullanarak bunları yapıyoruz. Kocaeli halkımıza hayırlı olsun diyorum bu köprüden geçen herkese sağlık mutluluk başarı diliyorum” şeklinde konuştu. Milletvekili Zeki Aygün ise konuşmasında “Büyükşehir Belediye Başkanını ve ekibini tebrik ediyorum. Bizim bir sloganımız var ‘Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’. Evet bugün yapılan bu köprü geçmişteki köprü ile mukayese edildiği zaman hakikaten çağın gerektirdiği özellikler taşıyan bir köprü. Temel amacımız insana hizmet etmek 2004’ten beri bunu yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz. Milletimize bu görevi verdiği sürece bizim bu millete hizmetimiz devam edecek” diye konuştu.
Valiliğin yeni binası önünde inşa edilen Necmettin Erbakan Yaya Üst Geçidi 127 metre uzunluğunda ve 4 metre genişliğinde yapıldı. İki adet engelli asansörlü yer alan köprüde, yürüyen merdiven de bulunuyor. Yapımı 10 ayda tamamlanan köprü için 800 ton çelik, 12 halat kullanıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Yahya Kaptan Durağı ile Akademi Hastanesi arasına 1,5 ay gibi kısa bir sürede yaya üst geçidi inşa etti. 57 metre uzunluğunda 3 metre genişliğindeki yaya köprüsünün yapımında 135 ton çelik kullanıldı. Hizmete açılmasıyla birlikte buradaki ışıklar kaldırılıp kesintisiz trafik akışı sağlanmış olacak. İki engelli asansörünün yapımının tamamlanmasıyla da engellilerin kullanımına da hazır olacak.