Kocaeli’nin Gebze ilçesinde alınan kararla Gebze Kent Meydanı’nın ismi "15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı" olarak değiştirildi.
Gebze Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı, Adnan Köşker başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 11 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “15 Temmuz Cuma akşamı göz bebeğimiz olan TSK içerisinde yapılanmış olan FETÖ ve devlet yapılanması ile birlikte devletin diğer kurumları ile beraber yapılanmış kişiler ve sivillerle birlikte yapılan bir darbenin değil, bir kalkışma harekatının 15 Temmuz’a hepimiz şahit olduk. Böyle bir kalkışmayı, hainliği, vatan düşmanlığını görmedim ben. Orada bu vatanın, milletin evlatları askerlere düzgün konuşurken, onların silahla karşılık vermesi ve 250’ye yakın şehidimizi, milli kahramanlarımızı şükranla anıyoruz. Onların eğer o dirayetleri, duruşları, cesaretleri olmasaydı bugün bizler bugün burada olmayacaktık. Şahsen ben bir belediye başkanı olarak ilk alınacaklardan bir tanesiydim” dedi.
“Amaçları Cumhurbaşkanımıza zarar vermekti”
Yapılan girişimin tek başına değil dünyadaki süper güçlerle birlikte yapıldığını belirten Köşker, “Böyle bir katliam, kalkışma, ihtilalin vuku bulması hiç hayal edilecek bir şey değil. Bunlar tek başına değil, dünyada diğer süper güçlerle birlikte hareket edilen, sadece içeriden değil dışarıdan da devletlerin, örgütlerin destekleri ile yapılan bu hareket ciddi anlamda Türkiye’ye, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başkomutanımıza zarar vermek. Bunu başaramadılar. Türkiye’nin her geçen gün kalkınmasıyla, yatırımlarıyla dünyada söz sahibi olmasını kabullenemediler. İçerideki vatan hainleriyle hepimizin tanıdığı, hepimizin geçmişte sıcak baktığı ve hiç tahmin etmediği kişilerin o gençlerimizi kandırıp, onların kandırılmış bir şekilde bu tip bir kalkışma hareketinde peygamber ocağı dediğimiz bazı kişilerin böyle bir hareketinden sonra yapılan girişiminde başarısız oldu” şeklinde konuştu.
“Gebze Belediyesi olarak 17 kişiyi tasfiye ettik”
Cumhurbaşkanının telefonlarla yapmış olduğu paylaşımların halka güç, kuvvet verdiğini söyleyen Köşker, “Ben hep söylüyorum, dünyada başka yerde ihtilal yapıldığı zaman veya girişimlerde liderler kaçar. Eğer Sayın Cumhurbaşkanımız böyle bir olayda biraz daha duraklasaydı bu millet cesaret alamazdı ve bu hareket gerçekleşirdi. İlk telefon konuşmasında vermiş olduğu cesaret ve ailesi ile birlikte uçakla İstanbul’a hareketi ve bunu devamlı telefonlarla paylaşması vatandaşımıza ayrı bir güç kuvvet vermiştir. Gebze Belediyesi olarak biz de gerekli işlemleri yapıyoruz. Biz de 17 kişiyi tasfiye ettik. Diğer şüphe duyduklarımızı da yapılacak olan güvenlik soruşturması sonrasında yavaş yavaş tasfiye edeceğiz. Güvenlik soruşturmasında bir şey çıkarsa emniyetten de destek alıyoruz” ifadelerini kullandı.
“Kent Meydanı’nın ismi 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı olarak değiştirildi”
Meclis kararı ile Kent Meydanı’nın isminin değiştirilmesi için önerge verdiklerini belirten Başkan Köşker, “15 Temmuz’da yapılan hain saldırının gençlerimize ve bugün ihtilali ilk defa görmüş gençlerimize ne kadar kötü bir şey olduğunu ve bunun yaşatılması anlamında daha önce almış olduğumuz meclis kararı ile Gebze Kent Meydanı’nın ismini 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı olarak değiştirilmesini önerge olarak veriyoruz” dedi.
Gebze Kent Meydanı’nın isminin değiştirilmesiyle ilgili verilen önerge oylamaya sunuldu. Gebze Kent Meydanı’nın isminin 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı olarak değiştirilmesi oy birliği ile kabul edildi.