Darbe girişiminin ilk gününden itibaren başlayan demokrasi nöbeti Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yürüyüşle sona erdi.
Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından vatandaşlar 23 gündür demokrasi kent meydanlarında demokrasi nöbeti tutuyor. Kocaeli’nin Gebze ilçesinde 23 gündür tutulan demokrasi nöbeti demokrasi yürüyüşü ile sona erdi. Demokrasi yürüyüşüne, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, belediye başkan yardımcıları, belediye çalışanları, siyasi parti temsilcileri, sendikalar, sivil toplum kuruluşları ve yüzlerce vatandaş katıldı. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı demokrasi yürüyüşü Gebze Belediyesi yanından başlayıp Gebze 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanında 23 gündür tutulan nöbet alanında bitti.
"Milli iradeye vurulmak istenen pranga hep beraber bertaraf edildi"
Yürüyüşün arıdan 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanında demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara seslenen MHP Gebze İlçe Teşkilatı Başkanı Ferit Taşdemir, "15 gecesinden bu tarafa çoluk çocuk demokrasi nöbetinde hep beraber burada olduk. 15 Temmuz gecesi devletimize ve milletimize yapılmak istenen FETÖ terör örgütü tarafından bu hain saldırı sizlerin tankların önüne çıkarak büyük bir mücadele örneği ile demokrasiye ve milli iradeye vurulmak istenen pranga hep beraber bertaraf edildi. Bundan dolayı sizlerle gurur duyuyoruz" dedi.
"Recep Tayyip Erdoğan bu millete şerefli olmayı öğretti, onurlu olmayı öğretti"
MHP Gebze İlçe Teşkilatı Başkanı Ferit Taşdemir’in ardından sahneye çıkan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşkeri, "15 Temmuz’da bu kalkışma hareketini yaptıkları zaman da bu millet sahipsiz, bu millet başı boş diye düşündüler. Ama bilmediler ki bu vatanın bir sahibi var. O da Allah. Allah’ın izni olmadan kimsenin bu vatan üzerinde planı olmaz. Zannettiler ki bu vatanın başında bahtsız bir lider var. Bu devletin başında Recep Tayyip Erdoğan’ı unuttular. Dik duran adam gibi adamı unuttular. Zannettiler ki bu hainler onların emrinde olan, ne derlerse geçmişte olduğu gibi her denilene evet diyecek bir lider var zannettiler. Recep Tayyip Erdoğan bu millete bir şey öğretti. Dik durmayı öğretti, adam olmayı öğretti, şerefli olmayı öğretti, onurlu olmayı öğretti. Bir şey daha unuttular. Bu iradeyi bu güçlü dik duruşu unuttular. Bu milletin arkasında dünyada yaşayan binlerce Müslümanı unuttular. Zalimlerce katledilen Müslümanların dualarını unuttular" şeklinde konuştu.
"Silaha karşı, imanla inançla karşı konuldu"
Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, ise 15 Temmuz gecesi kurtuluş savaşı gibi tepki gösterildiğini dile getirerek, "Tıpkı Çanakkale’deki savaş gibi etle tırnakla tepki gösterilerek olay bitirildi. O günden bu yana demokrasi nöbeti var. 15 Temmuz’da yapılan iş tıpkı kurtuluş savaşında olduğu gibi oldu. Silaha karşı, imanla inançla karşı kondu. Türk milleti zora gelince ne yapacağını çok iyi biliyor. Kurşun zoru ile baskı ile bu millet bu tatbikatı yapmayı deneseydik herhalde bu kadar güzel olmazdı. 23 gündür güzel bir tatbikatın devamı var. Bu işe inancımızla nöbet tutma görevi var" ifadelerini kullandı.
Program tekbirler ile sona erdi.