Gebze Belediyesi tarafından düzenlenen sünnet şöleni oldukça renkli ve coşkulu geçti.
Gebze Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen sünnet şöleni bu sene de oldukça renkli ve coşkulu geçti. İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının ücretsiz olarak sünnet ettirildiği şölene katılım yüksek oldu. Gebze Kent Meydanın da düzenlenen sünnet şölenine 650 çocuk delikanlılığa ilk adımı attı. Kent Meydanında düzenlenen şölene Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in yanı sıra, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Gökhan Yavaşer, siyasi parti temsilcileri ve çocukların aileleri katıldı. Şölende keloğlan, Hacivat Karagöz ve sihirbazın çeşitli gösterileriyle neşeli dakikalar geçiren çocuklar, aileleri ve protokol üyelerinin de katıldığı kortej eşliğinde Mevlid-i Şerifin okunacağı Çoban Mustafa Paşa Külliyesi’ne kadar yürüdü.
Gebze Belediyesi Mehteran Bölüğü eşliğinde başlayan kortej yürüyüşü öncesi sünnet çocukları ve ailelerine hitaben kısa bir selamlama konuşması yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, "Güzel bir ortamda, güzel bir havada kent meydanında her yıl olduğu gibi 650 tane gencimizin hayatta ilk dönüm noktası olan sizlerin sünnet programını burada gerçekleştiriyoruz. Önce sizlere teşekkür ediyoruz. Biz bir aileyiz, birde akrabalarımız var. Gebze’de yaşayan herkes bir aile. Birbirini sevece, dost olacak. Paylaşacak, birleşecek. Burada bizim sünnet programımızı tercih ettiğiniz için bizlerle birlikte olduğunuz için hepiniz teşekkür ediyorum” dedi.
Aydınlık bir gelecek için çalıştıklarını belirten Köşker, “Önemli günlerimiz var sünnet, düğünlerimiz önemli, cenazemiz önemli ama sünnet burada sevindiren, çocukları neşelendiren, çocukları hayata bağlayan, çocukların başka bir bakış yönüne hareket ettiği, olgunlaştığı, yaşı ne olursa olsun sünnetten sonra çocuklarda ciddi bir olgunlaşma, artık metabolizmada ciddi bir değişim başlıyor. Sizler geleceğin teminatı olan gençlersiniz. Sizlere sahip çıkmak, sizleri geleceğe güzel bakmak, aydınlık bir gelecek için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in ardından kısa bir konuşma yapan Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, “Bugün sünnet etkinliklerini ben sosyal bir etkinlik olarak görüyorum. Bugün böyle bir kalabalığın bir etkinlik için buraya gelmesi sosyal yönden hem vakit geçirmek hem de dayanışma örneğinin göstergesidir. Eskiden köyde, mahallede bir tane çocuğu sünnet olduğunda bütün o çevrenin oturanların tamamı orada toplanırdı. O güzel mutluluğu beraber paylaşırdı. İşte şimdi metropolde artık bu iş belediyelere düşüyor ve böyle bir ortak paydada düşüyor ki, o ortak paydada görevini böyle güzellikle yapmaktadır” ifadelerini kullandı.
Konuşmanın ardından sünnet çocukları, aileleri ve protokol üyelerinin katıldığı yürüyüş korteji Kent meydanı çamlık parkı önünden hareket etti. Yürüyüşün ardından Gebze Çoban Mustafa Paşa Camii’nde mevlit okundu. Okunan Mevlidi Şerif’in ardından ailelere ve çocuklara kavurma ve pilav ikramında bulunuldu.