Yaşanan darbe kalkışması sonrasında yurdun dört bir yanında başlatılan demokrasi nöbetleri kapsamında kent meydanına akın eden Gebzelileri yalnız bırakmayan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Yaşanan darbe kalkışması sonrasında yurdun dört bir yanında başlatılan demokrasi nöbetleri kapsamında Gebzeliler de kent meydanında her akşam Milli İrade için alanda demokrasi nöbeti tutuyor. TSK içinde bir grup tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan cunta girişimini tüm yurtta olduğu gibi Gebzelilerin de lanetlediği açık hava toplantılarına Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker de destek veriyor. Gebzeli hemşerileriyle birlikte her akşam kent meydanında yapılan demokrasi ve milli birlik nöbetinde yerini alan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’e belediye başkan yardımcıları Nilay Ayran, Engin Güzel, Sadık Albayrak, başkan danışmanı Şakir Bitmez de eşlik ediyor. Önceki akşam kent meydanında düzenlenen demokrasi nöbetine aileleriyle birlikte gelen Gebzelilere AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker’in yanı sıra AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba, ilçe kadın kolları başkanı Buket Tatoğlu, gençlik Kolları başkanı Ertan Kara, partililer, belediye meclis üyeleri de eşlik etti.
Kent meydanındaki demokrasi ve milli iradeye destek nöbetinde kısa bir konuşma yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Hepinizin içi rahat olsun, müsterih olun. Bu teröristler Allah’ın izniyle emellerine ulaşamadılar, ulaşamayacaklar. Her şey affedilebilir ancak affedilmeyecek tek bir şey vardır o da vatana ihanet. Bu aziz millete silah çeken, kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi düşünmeden hareket eden bu örgüt mensupları cezalarını en ağır şekilde çekecekler. Şehitler verdik onlar için dua edelim. Yaralılarımız var acil şifalar dileyelim. Türkiye’nin dört bir köşesinde sokaklara çıkan halkımıza ve darbe girişimine karşı, milli birliğimize destek veren tüm siyasi partilere ve yöneticilerine de teşekkür ediyoruz. Bugün birlik olma günüdür, bugün diri olma günüdür. Sayın Cumhurbaşkanımız Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan meydanlardan çekilebilirsiniz diyene kadar bu meydanlarda demokrasi nöbetine devam edeceğiz. Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.
Başkan Köşker’in ardından meydanı dolduran Gebzelilere hitap eden AK Parti Kocaeli Millet Vekili İlyas Şeker konuşmasına, darbe girişine izin vermeyen halka teşekkür ederek başladı. Milletvekili Şeker, “Bu ülkenin her metrekaresi şehit kanıyla sulanmıştır. Her metrekaresi şehitlerimizin bize emanetidir. Bu ülkeye kast etmek isteyenlere, şehitlerimizin emanetine kast etmek isteyen canilere, teröristlere dersi sizler verdiniz. O yüzden hepinize teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun. Ülkemizin ilerlemesini hazmedemeyenler var. Onlara asıl darbeyi sizler yaptınız” dedi.
Gebze kent meydanını dolduran Gebzelilere, Gebze Belediyesi tarafından su ve yiyecek ikramında bulunurken diğer yandan meydanda bulunan dev ekranlardan da güncel haber yayını yapılarak gelişmelerden vatandaşlar anında haberdar ediliyor. Gebzelilerin kent meydanındaki demokrasi nöbeti sürüyor.