KOCAELİ(İHA) – Lise öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen Kocaeli’nin Genç Bilgeleri Liselerarası Kent Kültürü Bilgi Yarışması finali, Yahya Kaptan Recep Topaloğlu Kapalı Spor Salonunda yapıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde lise öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen “Kocaeli’nin Genç Bilgeleri” Liselerarası Kent Kültürü Bilgi Yarışması finali, Yahya Kaptan Recep Topaloğlu Kapalı Spor Salonunda yapıldı. Kocaeli genelinden ilçe elemelerinde birinci olarak finale kazanmaya hak kazanan liseler finalde yarıştı. Oldukça çekişmeli ve zevkli geçen bilgi yarışmasında birinciliği Kartepe Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi kazanmayı başardı.

Kartepe Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi birinci, Körfez Tüpraş 50. Yıl Anadolu Lisesi ikinci olurken, İzmit Tevfik Seno Arda Anadolu Lisesi ve Darıca Gökşen Mustafa Yücel Anadolu Lisesi üçüncülüğü paylaştı. Kocaeli’nin Genç Bilgeleri Liselerarası Kent Kültürü Bilgi Yarışması, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Recep Topaloğlu Spor salonu dolduran liseli öğrenciler yarışan arkadaşlarına tezahüratlarla destek oldu.

Kocaeli Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik çok güzel bir yarışmaya şahit olduğunu belirterek yarışmaya katılan tüm okulları tebrik etti. “Bilge Şehrin bilge çocukları, yarının büyükleri olan sizler Allah yolunuzu açık etsin” diyen Başkan Karaosmanoğlu dereceye giren ve yarışmaya katılan öğrencileri tebrik etti. Başkan Karaosmanoğlu tarafından yarışmada birinci olan Kartepe Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerine, ikinci olan Körfez Tüpraş 50. Yıl Anadolu Lisesi’ne Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, üçüncü olan İzmit Tevfik Seno Arda Anadolu Lisesi ve Darıca Gökşen Mustafa Yücel Anadolu Lisesi öğrencilerine İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik tarafından ödülleri verildi.

25 soru sonunda Kartepe Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi 210, Körfez Tüpraş 50. Yıl Anadolu Lisesi 190, İzmit Tevfik Seno Arda Anadolu Lisesi ve Darıca Gökşen Mustafa Yücel Anadolu Lisesi 180’er puanda kaldı. Üçüncülük için yedek sorularda çekişen iki okul jürinin kararıyla üçüncü seçildi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Bilge Şehir Kocaeli markası kapsamında, gençlerin yaşadıkları şehir ile ilgili bilgi kazanmalarını, gençlere kentlilik bilinci aşılayarak gelecek nesiller için Kocaelili olma hissiyatı geliştirmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen Bilgi Yarışmasında yarışmacılar, 25 soruya cevap verdi. Yarışmanın sunuculuğunu İzmitli ünlü oyuncu ve spiker Anıl İlter yaptı.

Kocaeli’nin kültür varlıkları, coğrafyası, tarihi, müzik ve yemekleri, turizmi, sporu, önemli şahsiyetleri gibi kategorilerden 25 soruya 45 saniye içerisinde cevap veren Kocaeli’nin Genç Bilgeleri Liselerarası Kent Kültürü Bilgi Yarışması birincisi olan okul takımına Avrupa Turu, ikinci olan okul takımına Balkan Turu, üçüncü olan okul takımınaysa Kapadokya Turu ödülü verildi. Yarışma takımı her okuldan 3 asil 1 yedek öğrenci, okul müdürü ve grup rehber öğretmeninden oluşuyor ve yarışmada üç öğrenci yarıştı. Finale kalan tüm öğrencilere ve öğretmenlerine madalya ve kültür seti verildi.