Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği ortaklığında gerçekleştirilen itfaiye eğitimlerine katılan 58. grup sertifikalarını teslim aldı.
Türkiye Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile gerçekleştirilen eğitim programı çerçevesinde 58. Grup Temel İtfaiyeci Eğitim Programı’nı tamamlayan itfaiyecilere sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Düzenlenen sertifika törenine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara, İtfaiye Daire Başkanlığı Şube Müdürleri ve sertifika alan itfaiyeciler katıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eğitmenliğinde gerçekleştirilen sertifika programında konuşan İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara, “Sizlere bu eğitimlerde yardımcı olabildiysek ne mutlu bize. İtfaiyecilik mesleği bütün mesleklerden daha zordur. Sizler hayatlarınızı vatandaşlarımız için ortaya koyuyorsunuz. Sertifikalarınız hepinize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
Konuşmaların ardından 3 hafta süren 58. Grup Temel İtfaiyeci Eğitim Programı’nı tamamlayan 26 itfaiyeciye sertifikaları takdim edildi. Adıyaman’dan gelen itfaiyecilere Kocaeli İtfaiye Eğitim Merkezi’nde teorik ve uygulamalı yangın, deprem, trafik kazalarına müdahale, yüksekten ve alçaktan kurtarma operasyonları, tehlikeli kimyasallara müdahale teknikleri, kapalı ve dumanlı ortamlarda hareket tarzı konularında eğitim verildi. Eğitim programı sonunda kursiyerlerin her birine Türkiye Belediyeler Birliği tarafından tam takım itfaiyeci kişisel korunma ekipmanı hediye edildi.