İzmit Belediyesi’nin bu yıl 2.’sini düzenleyeceği "Tarımsal Ürünler Festivali", 9-10 Eylül de Doğu Kışla Gençlik Parkı alanında başlayacak.
İzmit Terımsal Ürünler Festival 2. kez, köylüler tarafından üretilen ürünlere sahne olacak. İlki geçen yıl yapılan ve bu sene de Doğu Kışla Gençlik Parkı yanındaki yeşil alanda gerçekleştirilecek festival için İzmit Kulfallı köyünde tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıda festival hakkında bilgi veren İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç, köylülerin üretimde daha fazla söz sahibi olmaları için çalıştıklarını söyledi.
Kulfallı köyünde düzenlenen toplantıya Başkan yardımcısı Güray Oruç’un yanı sıra İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan, İzmit Belediyesi meclis üyeleri Engin Öztürk, Ayhan Arslanboğa, Sabri Yıldız, Mehmet Çetin, Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Vedat Yoldaş, Kulfallı Köy Muhtarı Yüksel Oğuz ve köylüler katıldı. Toplantıda yöresel ürünlerle yapılan kahvaltı sonrasında konuşan Başkan Yardımcısı Oruç, “Her zaman köylünün ve çiftinin yanındayız. İlkini bizim açtığımız köylü pazarlarımızda çevre köylerde yetiştirilmiş sebze meyveler en uygun fiyatla ve en taze haliyle bu pazarlarımızda satılıyor. Böylece hem köylümüzün, hem sizlerin yüzü gülüyor. Bu festivalde amacımız köy ürünleriyle kentte yaşayan vatandaşları buluşturmak. 2 gün sürecek olan festivalimizde hem köylü vatandaşlarımız ürünlerini tanıtacak hem de tarım ve hayvancılıkla alakalı bilgilendirme alacaklar. Bizler her zaman köylümüzün yanında olduk ve yaptığımız çalışmalarla olmaya devam edeceğiz” dedi.
İzmit’in sanayi kenti kimliği yanında turizm ve tarımsal üretim anlamında da söz sahibi olması için projeler geliştirdiklerini ifade eden Oruç, köylülerin faydasına olan durumlarda pozitif ayrımcılık yaptıklarını da dile getirdi. Toplantı daha sonra basın mensuplarına hediye edilen köylülerin ürettiği ürünler ile sona erdi.