Türkiye’nin uluslararası alanda ün yapmış gösteri uçuş ekibi Türk Yıldızları, İzmit’in 95. Kurtuluş kutlamalarında Kocaeli semalarında gösteri uçuşu yapacak.
İzmit’in kurtuluşunun 95’inci yıl dönümünde Türk Yıldızları, yapılacakları gösteri uçuşu ile Kocaeli halkını selamlayacak. Kurtuluş kutlamaları nedeniyle İzmit Belediyesi’nin daveti üzerine kente gelen Türk Yıldızları ekibi, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ile birlikte gösterilerin tanıtımı için basın toplantısı düzenlediler. 25 Haziran Cumartesi günü tüm Kocaeli halkını Marina sahiline davet eden Türk Yıldızları Uçuş Timi Lideri Yüzbaşı Osman Yağcı, sürpriz gösterilerle kutlamalara renk katacaklarını söyledi.
Düzenlenen basın toplantısına İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Türk Yıldızları pilotları Binbaşı Esra Özatan, Yüzbaşı Osman Yağcı, Yüzbaşı Ali Balcı, Yüzbaşı Hasan Kocabaş, Yüzbaşı Kemal Konyuncuoğlu, Yüzbaşı Ali Onur Adacı ve Üsteğmen Gökhan Esen katıldı.
Toplantıda kutlamaların bir önceki seneye göre daha coşkulu olacağını ifade eden İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “Türk milletinin bağrından çıkan en büyük olgusunun temsilcileri ile bir aradayız. İzmit’in kurtuluşu sebebiyle farklı etkinlikler düzenlerdik. Milli duyguları çocuklara aşılamak isterdik. Son iki yıldır Türk Silahlı Kuvvetleri ekibimiz gösteri yapıyor. Bu sene yine böyle bir gösteriyi uygun bulduk. Bu sefer işi daha da büyüttük Türk yıldızları olarak 7 kişilik bir filo gösteri yapacak. Gösterinin ötesinde bir etkinlik olacak. Türk silahlı Kuvveti milletin bağrından çıkan kahraman ordusudur. Bu yıl çok daha farklı olacak” dedi.
Başkan Doğan’ın ardından söz alan İzmit İlçe Kaymakamı Ersin Emiroğlu ise, “İzmit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95’inci yılını kutlayacağız. Bu günlerde bu coşkuya ihtiyacımız var. Milli mücadelemiz devam ediyor. Hem içte hem dışta bizi bölmeye çalışanlar var. İzmit’in kurtuluşu buna vesile olacak. Milli ruhu 28 Haziran’da Türk Silahlı Kuvvetleriz yaşatacak. Onlarla gurur duyuyoruz” diye konuştu.
Son olarak söz alan Türk Yıldızları Uçuş Timi Lideri Yüzbaşı Osman Yağcı ise tüm İzmitlileri Marina sahiline davet ederek, sürpriz uçuşlarla kutlamalara renk katacaklarını söyledi.