İzmit Belediyesi’nin başlattığı öğretmen ve öğrencilere bisiklet dağıtımları Akpınar’da devam etti.
Akpınar’da bulunun TOKİ konutlarındaki Fatma Seher Orta Okulu’nda da 50 öğrenci ile 38 öğretmene, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan tarafından bisikletleri hediye edildi. Şimdiye kadar 8 binden fazla bisikletin dağıtımını gerçekleştiren İzmit Belediyesi, Haziran ayının ilk haftasına kadar bisiklet dağıtımının tamamlayacak.
Bisiklet dağıtım törenine Başkan Doğan’ın yanı sıra okul müdürü Mustafa Kurtuluş, Kocaeli Erzurumlular Vakfı Başkanı Azmi Cihat Hatipoğlu, Okul Aile Birliği Başkanı Burcu Azaklı, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Dağıtım töreninde konuşan Başkan Doğan, milletin kaynaklarını yine millet için harcadıklarını belirterek, “Türkiye’de ilk kez bu kadar çok sayıda öğrenciye bisiklet dağıtan bir belediyeyiz. Bu senede yine bir ilki gerçekleştirerek 5 bin öğretmenimize de bedava bisiklet veriyoruz. Öğretmenlerimiz paha biçilmez bir iş yapıyor. Onların hakkını ödememiz mümkün değil. Bundan 13-14 yıl önce devlet olarak, yavrularımıza bırakın bisiklet vermeyi, tablet dağıtmayı, menenjit aşısını bile yaptıramıyordu. Çünkü devletin parası yoktu. Allaha çok şükür 2003 yılından beri eski günler geride kaldı, ülkemiz hızla kalkınmaya, gelişmeye başladı” dedi.
Türkiye’nin dün de bugün de aynı olduğunu değişenin ise sadece ülkenin kaynaklarının en iyi şekilde kullanılması olduğunu ifade den Başkan Doğan, “Milletin parasını kimseye kaptırmıyor yine millet için harcıyoruz. Dünden çok daha iyiyiz, yarın daha da iyi olacağız. Ülkedeki bereket, sizlerin bereketidir. Çok zorlukları hep birlikte aşacağız. Ülkemiz üzerine oynanan oyunlara sakın gelmeyelim. Bir ve beraber olarak ülkemizi bölüp parçalamak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.
Konuşmasının sonunda öğrencilerden bisiklet kullanırken kasklarını mutlaka takmalarını isteyen Başkan Doğan düzenlenen törenle hediye bisikletleri öğretmen ve öğrencilere teslim etti.
Öte yandan Fatma Seher Orta Okulu’nda bisiklet dağıtımının heyecanının yanı sıra bir de anıt açılışının coşkusu vardı. İzmit Belediyesi tarafından yaptırılan ve okula ismi verilen milli mücadele kahramanlarımızdan Fatma Seher’in (Kara Fatma) anıtının açılışı da Başkan Doğan tarafından gerçekleştirildi.