Sanatla dolu bir İzmit için çalışan İzmit Belediyesi bu kapsamda yine bir ilke imza attı.
İzmit Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü tarafın dan 24-30 Mayıs Tarihleri arasında sanatseverleri buluşturacak olan 1. Uluslar Arası Sulu Boya Sempozyumun startı verildi. Gerek yurtiçinden gerekse yurt dışından akademisyen ve sanat severin buluşturulduğu etkinliğin startı Belediye Başkan Vekili İbrahim Bulut ve KOÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sema Göktaş tarafından verildi.
Belsa önünde gerçekleştirilen törende KOÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Akademisyenlerinden Yasemin Sarı, Serpil Şahin, Ceyhun Topçu ve Macaristan’dan gelen sulu boya sanatçıları Flora Buda, Panni Gyulai, Turai Balasz da yer aldı. İzmit’in renkleri temalı sempozyum kapsamında başta şehrin sembolü olan saat kulesi ve İzmit’in özel noktaları fotoğraflandırılıp, ardından sulu boya sanatçıları tarafından resmedilecek. Sempozyum hem akademisyenleri hem de sanatseverleri bir araya getirecek.
Etkinlikte konuşan Başkan Vekili İbrahim Bulut, ‘İzmit’te sanat var’ sloganıyla 7 yıldır sayısız etkinlik gerçekleştirdik. Bugün bu etkinliklere bir yenisini ekliyoruz. Üniversitemizle birlikte hayata geçirdiğimiz, 1. Uluslar Arası Sulu Boya Sempozyumu da Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyor.
Bizi İzmit’i sanatın merkezi yapma iddiasıyla yola çıktık. Her geçen gün yeni yeni projelere imza atıp, İzmit’imizi kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde öne çıkaracağız. Bu süreçte, başta KOÜ Güzel Sanatlar Fakültemiz olmak üzere, kurumlarımızla da elele veriyoruz. İnşallah yerli ve yabacı katılımcılarımızın da katılımıyla daha büyük başarılara imza atacağız” diyerek İzmit Halkını 30 Mayısa kadar sürecek olan etkinlik için Sabri Yalım Parkına davet etti.
KOÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sema Göktaş ta konuşmasında “organizasyonumuzun Türkiye’de ilk defa yapılmasının mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Macaristan’dan ve ulusaldan katılan sanatçılarımızla önemli bir projeye imza atıyoruz. Böyle önemli bir projeyi hayata geçirmemize imkân verdiği için İzmit belediyesine teşekkür ediyorum” dedi.