İzmit Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek projelerinden emekli evlerinden bir yenisi de Serdar mahallesinde yapılacak.
Emeklilere beş yıldızlı otel konforunda hizmetin sunulduğu İzmit Belediyesi Emekli Evlerinden biri de Serdar mahallesine yapılıyor. Belediye yetkilileri İzmit’teki 11. Emekli evini Serdar mahallesinde hizmete açacaklarını belirterek, “Vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine Yeşil Camii karşısında bulunan yapıda emekli evini kısa süre içinde hizmete açmak için yoğun bir çalışma içindeyiz. Birkaç hafta içinde Serdar mahallesindeki emekli evini vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” dediler.
Mahalle sakinlerinden 91 yaşındaki Kazım Met de kendi mahallelerine de emekli evi açılacak olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Artık bizimde vakit geçirebileceğimiz, arkadaşlarımızla sohbet edebileceğimiz sıcak bir ortamımız olacağı için çok heyecanlıyız. Belediye Başkanımıza bizlere böylesine güzle hizmeti sunduğu için teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
İzmit’teki emekli evleri hafta içi 09.00-17.00 saatleri arasında açık bulunuyor ve buraya gelen vatandaşlar buralarda çayını kahvesini içip, gazetesini okuyup televizyon izleyebiliyor. Ücretsiz olan bu hizmetlerin yanı sıra çeşitli sosyal aktivitelerle emeklilerin sosyal yaşama katılımları da hedefleniyor.