İzmit Belediyesi, kent genelindeki toplu iftar programlarına devam ediyor.
İzmit Belediyesi tarafından mahallelerde düzenlenen toplu iftar programları Belsa önünde devam etti. Şimdiye kadar Bekirdere, Arızlı Toki Konutları, Kuruçeşme, Şahinler, Tepeköy ve Alikahya’da yapılan ve binlerce kişinin katıldığı iftar etkinlikleri Belsa’da devam etti. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın ev sahipliğini yaptığı iftar programına, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Ak Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, Belediye meclis üyeleri, Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş ve binlerce vatandaş katıldı.
İftar programında konuşmasını yapan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “Allah dualarımızı, ibadetlerimizi kabul etsin. Ramazanın maneviyatı ve huzuru, bir de kurtuluş coşkusuyla birleşince çok daha anlamlı bir iftar organizasyonu oldu. Bundan 95 yıl önce bu günlere gelmemize, orucumuzu özgürce açmamıza, duamızı yapmamıza, bayrağımızın özgürce dalgalanasına sebep olan, vatanımız, bayrağımız için canını veren tüm şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyoruz" dedi.
İftar programına katılarak söz alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise konuşmasında “Ramazan ayı paylaşım ayıdır. Özellikle imkanları yetersiz olan insanlarla paylaşmak çok daha önemlidir. Biz Türk milleti olarak, bu paylaşımı en iyi yapan bir milletiz. Bugünkü iftarımız bizim için çok daha anlamlı. İzmitimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümünü de kutluyoruz. Allah bir daha ülkemizi düşman çizmesiyle çiğnetmesin. Şehitlerimizin ruhları şad olsun. Bizlerde onlara layık evlatlar ve torunlar olmaya çalışacağız. Bugün ülkemizin ve İzmit’imizin geldiği nokta dedelerimizi, şehitlerimizi memnun ediyor” diyerek kurtuluş coşkusunun yaşandığı günde binlerce kişi buluşturan iftar organizasyonu için İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’a teşekkür etti.