İzmit’te yaklaşık 7 yıl önce başlatılan mahalle inceleme gezileri devam ediyor.
Haftada en az 2 kez yapılan ve şimdiye kadar bine yakın gerçekleştirilen mahalle inceleme gezileri sayesinde sorunların daha çabuk çözüme kavuştuğu kaydedildi.
Her türlü hava şartına rağmen aksatılmadan yapılan mahalle gezilerinin sonuncusu Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın da katılımıyla Alikahya Atatürk mahallesinde gerçekleştirildi. Cadde ve sokakların tek tek gezilip sorunların tespit ederek çözüm konusunda karşılıklı görüş alış verişinde bulunulan mahalle inceleme gezisine Başkan Doğan’ın yanı sıra Belediye Başkan Vekili İbrahim Bulut, Başkan Yardımcısı Serkan Yeğnidemir ve daire müdürleri katıldı. Mahalle muhtarı Özgür Sarıca’ da inceleme gezisi sırasında hazır bulundu.
Başkan Doğan, inceleme gezilerinin iş verimliliği açısından önemli olduğunu belirterek” bütün mahallelerde olduğu gibi Alikahya bölgesinde de önemli işler yapıldı. Bizim dönemimizde yapılan hizmetler Alikahya tarihinde yapılmamıştır. Yolların asfaltlanması, yeni yollar açılması, park ve yeşil alanlar, meydan düzenlemeleri ile Alikahya bölgemize adeta hizmet yağmıştır. Bizim için şehir merkezi ne kadar önemliyse Alikahya da diğer yerler de aynı öneme sahiptir. Sık sık halkın arasında olmaya özen gösteriyoruz. Sokakta belediyecilik anlayışı içinde daha yaşanabilir, sorunları en aza indirilmiş bir İzmit için mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmaya devam ediyoruz” dedi.