İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı Sahipsiz Hayvanlara Müdahale Birimi, sıcak yaz günlerinde yiyecek ve su bulmakta zorlanan hayvanların yardımına koşuyor.
Sıcak yaz günlerinde yiyecek bulmakta zorlanan sahipsiz ve bakıma muhtaç hayvanları unutmayan İzmit Belediyesi görevlileri, şehrin muhtelif yerlerindeki hayvan besleme noktalarına sık sık yiyecek ve su bırakıyor. Vatandaşlardan, uygun yerlere özellikle su bırakmalarını da isteyen İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı Sahipsiz Hayvanlara Müdahale Birimi yetkilileri, “İzmit Belediyesi olarak sahipsiz hayvanlar konusunda çok duyarlıyız. Yuvam Akarca, Plaj Yolu ve Yahya Kaptan bölgelerinde sahipsiz hayvanlar için beslenme kabinleri koyarak, buralara sık sık yiyecek ve su bırakarak hayvanların hayatta kalmasını sağlıyoruz. Hayvan beslenme noktalarına yakın yerlerde oturan vatandaşlar da buralara yiyecek ve su bırakabilir” dediler.
Belediyenin Sahipsiz Hayvanları Toplama Birimi, Eski Gölcük Yolu üzerinde bulunan Galericiler Sitesi içerisinde yaralı yaban ördeği olduğu ihbarı üzerine kısa süre içinde bölgeye gittiler. Yetkililer, yaralı yaban ördeğini alarak, tedavisinin yapılması için Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınma Merkezi’ne teslim ettiler.