İzmit Belediyesi çalışanları ve Hizmet-İş Sendikası işbirliğiyle Suriye’de ki Bayır-Bucak Türkmenlerine bir TIR dolusu gıda yardımı gönderildi.
İzmit Belediyesi tarafından Türkmen Dağına gönderilen yardım TIR’ını İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Belediye meclis üyesi Yaşar Keskin, Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoylu tarafından Türkmendağı’na uğurlandı.
Suriye’deki Türkmenlere hem gıda hem de moral desteği sağlayacak olan TIR’ının uğurlanmasında konuşan Başkan Doğan “Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlü bir devlettir. Biz tarihimizde dünyaya hükmetmiş, devletler kurmuş bir milletin torunlarıyız. Çok değil bundan 100-120 yıl önce Suriye, Irak gibi bölgeler bizim bir şehrimiz, oralarda yaşayan insanlarda bizim vatandaşımızdı. Tabi ki, Kurtuluş Savasından sonraki coğrafi değişiklilerle bu kardeşlerimiz sınırlarımızın dışında kaldı. Ama bu kardeşlerimiz bizim gönül coğrafyamızda her zaman yer aldılar” dedi.
İzmit Belediyesi çalışanlarının Türkmen dağına yardım için bir araya geldiğini belirten Doğan, “Bugün dünyadaki dengeler sebebiyle o bölgelere elimizi uzatmakta zaman zaman zorlanıyoruz, ama gönlümüzü uzatmakta hiç zorlanmıyoruz. İzmit Belediyesi çalışanları, Suriye’deki Türkmen dağına yardım için bir araya geldiler. Bu TIR’da un başta olmak üzere ihtiyaç duyulan gıda malzemeleri bulunuyor. Aslında bu TIR’ın içerisinde sadece gıda malzemeleri değil; İzmit Belediyesi çalışanlarının gönüllerindeki sevgi ve yüreğindeki destek arzuları da var. Bu TIR’ın oradaki kardeşlerimize gıda desteği götürmesinin yanında, onlara moral, güç ve arkanızda biz varız mesajını da götürmesini diliyoruz. Hizmet- İş sendikamıza da destekleri için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.