Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu izciler “Dedeciğim Ben geldim” temalı düzenlediği Çanakkale Milli Bilinç kampına katıldı.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu izciler, Çanakkale Kara savaşlarının 101. Yılında, Türkiye İzcilik Federasyonu’nun “Dedeciğim Ben geldim” temalı düzenlediği Çanakkale Milli Bilinç kampına katıldı. Eğitimci izci lideri Ramazan Akkuş’un kafile başkanlığında gerçekleşen kampa izci liderinden Fatih Akbaş ve 25 izci katıldı.
Makedonya, Bosna Hersek, Lübnan, Suriye gibi Çanakkale cephesinde savaşan ülkelerin izcileriyle Türkiye’nin dört bir yanından izciler, Eceabat İlçesine bağlı Kocadere Köyünde kamp kurdu. Çanakkale Milli Bilinç Kampında "Her Şehide Bir Yasin Hedef 253 Bin" Projesi kapsamında Çanakkale Şehitleri için okunan 380.327 Yasin-i Şerif’in duası binlerce izcinin katılımıyla yapıldı. İzciler Kocaderede bulunan Sargı Yeri Şehitliğini’de ziyaret ederek, Çanakkale Savaşı sırasında yaralanıp Sargı Yerin’de şehit olan dedeleri için dua ettiler.
Tümü şehit düşen 57’inci Alay askerlerinin son yemeği olan kırık buğday çorbası dağıtıldı. Kampın ardından 57. Alay Vefa Yürüyüşü öncesinde izcilerin saçlarına sembolik olarak kına yakıldı. "Çifte ezan" ve Yasin-i Şerif okunmasının ardından kamp alanında izciler, 101 yıl önce şehit düşen dedeleri gibi sabah namazını kılarak , saatler 06.00’yı gösterdiğinde Conkbayırı güzergahına doğru yürüyüşe geçti. Atlı süvari birliklerinin de yer aldığı yaklaşık 20 kilometrelik yürüyüş, 3 saat sonra Conkbayırı’nda sona erdi. Yürüyüşün sonunda izciler Şehit dedelerinin izinde yürümenin gururunu yaşadı. Kamp süresi içinde izciler atıcılık, okçuluk, çember, topaç, dokuztaş ve misket gibi geleneksel etkinlikleri gerçekleştirdi.