Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor İzcileri, doğa için 30 kilometrelik parkur boyunca 2 gün pedal çevirdi.
Doğa için pedal çevir sloganıyla, yola çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübü izcileri, iki gün boyunca zorlu parkurlarda pedal çevirdi. Faaliyete 30 bisikletli izcinin yanı sıra Kağıtspor eğitimci liderinden Fatih Akbaş ve izci gönüllüleri de katıldı. Doğayı korumak ve farkındalık göstermek için yola çıkan başarılı izciler, Samanlı Dağlarının eşsiz doğasında 30 kilometrelik parkur boyunca iki gün boyunca pedal çevirdiler.
Kuzuyayla tabiat parkında başlayan kamp, Altınoluk yaylasıyla devam etti. İzciler daha sonra Karaoluk Yaylasında öğle yemeği molası veridi. Molanın ardından izciler, Pazarçayır İzcillik ve Doğa Sporları Merkezine ulaştı. İzciler, kamp merkezinde izci ateşi yaktı. Kamp ateşi programında konuşan Büyükşehir Belediye Kağıtspor eğitimci liderlerinden Fatih Akbaş, “Sanayi kenti olmamıza rağmen ilimizin dört bir yanı doğa harikalarıyla çevrili” dedi.
Kampın ikinci gününde Pazarçayır izcilik ve Doğa Sporları Merkezinde yola çıkan izciler, Yaygınca, Örnekköy güzergahı üzerinden Serindere köyüne kadar uzanan parkurda pedal çevirdiler. Faaliyet Serindere Kanyonunda son buldu.