15 Temmuz darbe girişimi akşamı görevli olduğu TIR’la otoban gişesini kapatarak darbeci askerlere engel olan Mevlüt Kandemir isimli şoförü tebrik eden Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker hediye takdim etti.
Ağustos ayı olağan meclis toplantısını kent meydanına gerçekleştiren Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve belediye meclis üyeleri toplantı sonunda, darbe girişimi akşamı TIR’ı ile Tuzla Orhanlı gişelerini kapatarak Yalova’dan getirilen Harp Okulu öğrencilerini taşıyan otobüsün geçişine engel olan şoför Mevlüt Kandemir’i ağırladı.
TIR ile darbeci askerlere geçit vermeyen şoför Mevlüt Kandemir’i şahsı ve belediye meclis üyeleri adına kutlayan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Milletimiz Cumhurbaşkanımızın daveti üzerine sokağa, alanlara çıkarak hain odakların şer girişimine engel oldu. Bayrak ve ülke sevdası için canını hiçe sayarak darbecilere karşı harekete geçen vatandaşlarımızdan sadece bir tanesi olan Mevlüt kardeşimiz de hainlerin yoluna geçit vermemiş, onlara engel olmuş. Ben kendisini gösterdiği sorumluluk bilinci ve cesaretinden ötürü bir kez daha kutlarım” dedi.
Başkan Köşker’in jesti karşısına duygulanan Mevlüt Kandemir isimli vatandaş da, kendisi için manevi değeri büyük olduğunu söylediği hediyeyi ömür boyu saklayacağını dile getirerek teşekkür etti.