Kandıra merkez ve köy okullarında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekiplerince, ergen sağlığı, kemik erimesi hakkında eğitim yapıldı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa merkez ve köy okullarında velilere ve öğrencilere yönelik ergen sağlığı ve kemik erimesi hakkında seminerler düzenledi. 7 ay süren seminerlerde öğrencilere, ailelere ve öğretmenlere, gençlerde ergenlik dönemine girerken meydana gelen bedensel, ruhsal sosyal değişimlerin neler olduğu aktarıldı.
Kandıra İlçe Milli Eğitim ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü tarafından verilen eğitimler 7 ay sürdü. 18 okulda gerçekleştirilen eğitimlerde ergenlik dönemine girerken meydana gelen bedensel, ruhsal sosyal değişimlerin hakkında ayrıntılı bilgiler verildi. Eğitimlerde ergenlikten genç yetişkinliğe geçerken karşılaşılan sorunların karşılıklı sağlıklı, mutlu yaşanarak aşılmasını ve böylece daha bilinçli bir toplum oluşmasını sağlamayı hedeflenmekte olduğunu dile getirildi.
Öte yandan eğitimlerde ergenlik döneminde büyüme, gelişme beslenme ve sporun sağlığa etkileri, hijyen, ağız ve diş sağlığı, düzenli uykunun önemi, sigaranın zararları, bedenini koruma ve hayır diyebilmek, konularında da bilgi verildi. Seminer sonunda katılımda bulunan velilere ve öğretmenlere kemik taraması yapılıp konular hakkında broşür dağıtıldı. Çalışmaya öğretmen, öğrenci ve veliler büyük ilgi gösterdi.