Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Karamürsel İhsaniye yapılacak barajında inşaat çalışmaları başladı. Avcıdere barajında ise ihale süreci devam ediyor.
Kocaeli’ndeki faaliyetlerini aralıksız sürdüren Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından şehre kazandırılacak olan Karamürsel İhsaniye Barajı’nda inşaat çalışmalarına başladı. Karamürsel ilçesine 7 kilometre uzaklıkta bulunan Suludere üzerinde inşaat çalışmalarına başlanan Karamürsel İhsaniye barajı ve yapım ihalesi yapılacak olan Karamürsel Avcıdere barajı ile birlikte bölgeye hem içmesuyu hem de sulama suyu temin edilecek.
Bu iki barajında tamamlanmasıyla Karamürsel ve Gölcük ilçeleri ile Değirmendere, Halıdere, Ulaşlı ve Ereğli Beldelerine yılda 25,4 milyon metreküp içme ve kullanma suyu temin edilecek. Ayrıca İhsaniye, Avcıköy, Yalakdere, Hayriye, Taşağıl, Akçat ve İnebeyli köylerine ait toplam 20 bin 240 dekar zirai arazi suya kavuşturulacak.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, temelden yüksekliği 69 metre olarak inşa edilecek Karamürsel İhsaniye Barajı’nda 8,9 milyon metreküp su depolanacağını belirterek “2018 yılı sonunda tamamlamayı hedeflediğimiz proje ile yılda 21,6 milyon TL gelir artışı sağlayacağız” dedi.