Kartepe Belediyesi Başkanı Hüseyin Üzülmez başkanlığında toplanan Belediye Meclisi, Ağustos ayı toplantısında 6 gündem maddesini görüşerek karara bağladı.
Kartepe Belediye Meclisinin Ağustos Ayı 1. birleşim 1. oturumu Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez başkanlığında belediye meclis üyeleri Selahattin Altınkaya, Kemal Bayraktar, Mine Koç, Musa Kazım Ejderoğlu, Erol Yılmaz, Caner Akçıl, İsmail Akbaş dışında eksiksiz katılımla, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.
15 Temmuz demokrasi şehitleri anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Türkiye’nin geçirdiği zor günleri değerlendirerek toplantıya başlayan Başkan Üzülmez, 15 Temmuzda yaşanan FETÖ/PDY terör örgütünün kanlı darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlerimize Allahtan rahmet diledi. Konuşmasında birlik beraberlik mesajları veren Başkan Üzülmez, hainlerin hak ettiği cezaları çekeceklerini ve milli iradenin bu şer odaklarına karşı çok büyük bir zafer kazandığını belirtti.
Başkan Üzülmez, “15 Temmuzda yıllarca sinsice içimize sızan ve eli kanlı liderinin ABD ‘de saklandığı Fetö / PDY terör örgütünün kalleşçe girişimi, milletimizi asırlardır esir edemeyenlerin son oyunudur. Ama Allah bu kirli oyunu bozmuştur. Gün, bu kirli zalim Fetö terör örgütü ile mücadele günüdür. Başkomutanımızla ve halkımızla birlikte bu kirli oyunu oynayanların karşısında hep beraber durduk. Sokaklara dökülen Kartepeli hemşehrilerimle de gurur duydum. Hiç şüphesiz ki milletimizin iradesi zalimlerin tank ve tüfeklerini yenmiştir. Türkiye’de nasıl bir birlik, nasıl bir beraberlik olduğunu bir kez daha tüm dünya gördü. Hükümetimiz titizlikle yürüttüğü çalışmalar neticesinde, vatanımızı, bağırsaklarımıza mikroplar halinde yayılan Fetö üyesi hain teröristlerden kökleri kuruyuncaya kadar temizleyecektir. Bu vesileyle tüm çalışma arkadaşlarımı, meclis üyelerimizi, siyasi parti mensuplarımızı ve tüm Kartepeli hemşehrilerimi Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle 7 Ağustos Pazar günü Yenikapı’da ‘Milyonlarca Nefes, Tek Ses Darbeye Karşı’ sloganıyla gerçekleşecek Demokrasi mitingine bir kez de buradan davet ediyorum. Bu millet sesinin ne kadar gür ve güçlü çıktığını bir kez da o meydandan tüm dünyaya haykıracaktır” dedi.
Şeffaf belediyecilik uygulamaları kapsamında Kartepe Belediyesi sosyal medya hesabı üzerinden canlı yayın ile izlenen Kartepe Belediye Meclis toplantısında, Başkan Üzülmez’in konuşmasının ardından gündem maddeleri arasında yer alan raporlar ve teklif yazıları ile ilgili müdürlüklerden gelen yazılar tek tek görüşülerek karara bağlandı.
Toplantıda, Kartepe sınırları içerisinde yangın riski olan yerlerin tespiti için ek süre talebi, imar planı hükümleri değişikliği, Bosna Hersek Bihaç Belediyesi bünyesinde hizmet veren sağlık ocağı için yardım yapılması, 2016 mali yılı ek ödenek, ve park alanlarına isim verilmesi gibi maddeler görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda ayrıca Ak Partili ve CHP’li meclis üyelerinin ortak önerisi ile Fatih Sultan Mehmet Mahallesindeki parka 15 Temmuz Demokrasi Parkı isminin verilmesi oy birliği ile kararlaştırıldı.