Kartepe Belediyesi’nin tarafından düzenlenen kültür gezileri projesi kapsamında 10 binin üzerinde Kartepeli, Türkiye’nin doğal ve tarihi zenginliklerini yerinde görecek.
Kartepe Belediyesi, ilçe sakinlerini Türkiye’nin tarihi ve doğal güzellikleri ile buluşturuyor. “Kartepe İle Tarihe Dokun” temasıyla düzenlenen kültür turları kapsamında; İstanbul, Bursa, Çanakkale, Edirne, Safranbolu ve İznik gibi kentlere 200 den fazla sefer düzenlenecek. Kartepe Belediyesi Kültür Müdürlüğü geziye katılan vatandaşlara, zengin bir tur programı eşliğinde, profesyonel rehberlik hizmeti ile tarihi külliyeler, hanlar, hamamlar, kervansaraylar, arastalar, müzeler, şehitlikler, türbeler ve doğal güzellikleri yerinde görme imkânı sağlıyor.
Kültür turları kapsamında 10 binin üzerinde Kartepeli’yi, Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerine götürüleceğini aktaran Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Bizim hizmet önceliğimiz insan. Şehirleri dönüştürürken, insanların da yaşam kalitelerinin arttırılmasını hedefliyoruz. Bu bağlamda Kartepe’de önemli kültürel ve sanatsal faaliyetlere imza atıyoruz. Konferanstan, tiyatroya, sempozyumdan, festivale kadar daha birçok projeyi ilçemizde hayata geçirdik. Amacımız Kartepe’nin kültür sanat çıtasını daha da yükseltmek. Bu doğrultuda tarih dolu ülkemizin güzel şehirlerine günü birlik geziler düzenliyoruz. Tamamı konforlu araçlarla, rehberler eşliğinde düzenlediğimiz kültür turlarımızla insanlarımıza çok önemli bir hizmet sunmuş olacağız. Tüm Kartepe’lileri kültürel gezilerimize katılmaya davet ediyorum” dedi.
Kartepe Belediyesi çalışanları bu kapsamda yazın ilk gezisine 15 Temmuz öncesinde imza atarak sezonu açmıştı. İstanbul Anadolu Yakasındaki kültür turunda; Aziz Mahmut Hüdai Hazretleri, Mihrimah Sultan Cami, Boğaz Turu, Fethi Paşa Korusu, Beylerbeyi Sarayı, Anadolu Hisarı, Yüşa Hazretleri, Çamlıca Tepesi gibi kültürel ve doğal güzellikleri yerinde görme imkanı elde ettiler. Kültür gezisine katılan Kartepe Belediyesi çalışanları, İstanbul’a hayran kaldıklarını belirterek bu imkanı kendilerine sağlayan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’e teşekkür etti.