Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez başkanlığındaki Belediye Meclisi, Mayıs ayı toplantısında 9 gündem maddesini görüşerek karara bağladı.
Kartepe Belediye Meclisinin Mayıs ayı 1. birleşim 1. oturumu Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez başkanlığında meclis üyeleri Ahmet Sağırkaya ve Musa Ejderoğlu dışında eksiksiz katılımla Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Şeffaf belediyecilik uygulamaları kapsamında www.kartepe.bel.tr internet adresi üzerinden canlı yayın ile izlenen Kartepe Belediye Meclis toplantısını CHP Kartepe İlçe Başkanı Cumhur Karakadılar yanı sıra kalabalık bir davetli topluluğu da takip etti.
Başkan Üzülmez, Mayıs ayındaki önemli gün ve haftalara değindiği açılış konuşmasında Kandil kutlaması, 19 Mayıs Gençlik Haftası ve 29 Mayıs Fetih yıldönümü yanı sıra Anneler Gününü de tebrik etti. Annesini geçen ay kaybeden Başkan Üzülmez’in zaman zaman duygulandığı konuşmasında özellikle cenazesine katılarak acılarını paylaşan herkese teşekkür etti. Başkan Üzülmez, “Acılar paylaşıldıkça azalır” dedi.
Meclis üyelerince açılış ve yoklama ardından bir önceki aya ait tutanak özeti oylanarak kabul edildi. Meclis üyelerine Olimpiyat Köyü projesinin yerinde incelemesi ile ilgili Bosna’ya gerçekleştirilen teknik gezi ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Spor turizminin gelişimine katkı sunacağına inandığı ve daha önceki gezisinde gördüğü Olimpiyat Gezisi ile ilgili bilgi veren Başkan Üzülmez, “FİFA tarafından Bosna’da yapılan Olimpiyat Köyü’nü daha önceki Bosna gezisinde görmüştüm. Böylesi bir yatırımı ilçemize de ücretsiz kazandırmak adına bir çalışma içerisine girdik. Arkadaşlarımız gerekli teknik inceleme gezini yaptılar. Biz de gerekli girişimleri yaparak böylesi büyük bir yatırımı ilçemize kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.
Başkan Üzülmez, toplantıda gündem de yer alan 5 rapor maddesini ilgili komisyonlardan geldiği şekilde oy birliği ile kabul eden meclis üyelerine teşekkür etti. Meclis üyeleri teklif yazıları arasında yer alan derece ve unvan değişiklikleri ile ilgili kararları da oy birliği ile aldı. Başkan Üzülmez, dilek ve temenniler bölümünde meclis üyelerinin sorularını da yanıtladı. Battı Çıktı Projesi ile ilgili önümüzdeki günlerde ihale tarihi alınacağını ifade eden Başkan Üzülmez, Revizyon imar planlarının da yasal ve olağan süreç içerisinde ilerlediğini açıkladı.
Projelerin kısa, orta ve uzun vadede aralıksız sürdüğünü belirten Başkan Üzülmez, revizyon imar planları çerçevesinde hastane alanı işlenmesi için çalışmaların da sürdüğünü kaydetti. Eşme Bölgesinde yaşanan sel baskınları sonrası alt ve üst yapı düzenlemelerin sürdüğünü belirten Başkan Üzülmez, “Sayın Bakanımız Fikri Işık’ın programının uygunluğu doğrultusunda ilgili kurum temsilcileri ile birlikte çalışmalarda gelinen noktayı yerinde tespit edip incelemelerde bulunacağız. Yaşanan önemli sıkıntının çözümü de meşakkatli bir çalışma ile sürüyor. Teknik incelemeler yapılan sıkıntılı noktalarda önlemler alındı. Bakanlıklar ve diğer ilgili kurumların iş birliğinde bu bölgedeki çalışmalar herkesin takibinde yapılıyor” dedi.
Meclis toplantısı 09.05.2016 Cuma günü saat 10.00’da Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün “2015 yılı kesin hesabı” ile ilgili Plan Bütçe Komisyonu Raporunu görüşmek üzere Mayıs ayı 2. Birleşimini gerçekleştirmek üzere tamamlandı.