Kartepe Belediyesi, cam ambalaj atıklarını diğer ambalaj atıklarından ayrı toplayabilmek için üç yıllık protokol imzaladı.
Kartepe Belediyesi, Geri Dönüşüm Uygulamaları çalışmaları kapsamında kaynağında ayrıştırma çalışmalarına büyük bir hassasiyet ile devam ediyor. Bu kapsamda Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen kaynağında ayrıştırma çalışmalarına yeni bir boyut kazandırmak için atık camların toplanması için ilgili firmalarla protokol imzaladı. Kartepe Belediyesi adına Başkan Yardımcısı Murat Sabri Çakır, yüklenici firmalar ile üç yıllık protokol imzaladı.
Protokol imza töreninde görüşlerini aktaran Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Sabri Çakır “Doğada 4 bin yılda yok olmayan cam atıkların geri kazanımı mümkün olup; geri kazanıma uğramış atık camların kalitesi ile birincil hammaddeden üretilmiş camlar arasında hiçbir fark yoktur. Atık camlar sonsuz kez kullanılabilmektedir. Çöpe giden her cam ambalaj atığına milli servet gözü ile bakan Belediye Başkanımız Hüseyin Üzülmez’in hedeflerine destek olmak amacıyla ilçemizde belirlenen noktalara ilk etapta 100 küçük 50 büyük olmak üzere 150 kumbara bırakarak cam atıkların ayrı toplanması sağlanacaktır. Belediye olarak kaynağında ayrıştırma çevre hassasiyetimiz açısından vazgeçilmez önceliklerimizdendir” dedi.
Çevre bilincini tüm ilçe halkıyla da paylaşma hedefindeki Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in çalışmalarına katkı veren Temizlik İşleri Müdürü Sinan Şahin de, “Ambalaj atıkları ülkemiz ekonomisi için hammaddeden daha değerli bir kaynaktır. Bu nedenle atık kumbaralarını ilçemizde daha da yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Başkanımızdan aldığımız yetki ile çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir” diye konuştu.
Cam atıkları toplayacak firma yetkilileri de, “Kartepeliler’in de projeye destek vermesi ile atık camların toplanması hedeflenmektedir. Proje kapsamında belediyeden de halkı bilinçlendirmede, konteyner noktaları konusunda çok destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.